Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Muratpaşa | Muratpaşa Belediyespor Avrupa Sahnesine Çıkıyor

Muratpaşa Belediyespor Avrupa Sahnesine Çıkıyor

Squash, raket ve topla oynanan refleks, hız ve dayanıklılık sporları arasında öne çıkıyor. Antalya’da Muratpaşa Belediyesi 2016 yılından bu yana squash sporuna destek veriyor.

Squash, raket ve topla oynanan refleks, hız ve dayanıklılık sporları arasında öne çıkıyor. Antalya’da Muratpaşa Belediyesi 2016 yılından bu yana squash sporuna destek veriyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Muratpaşa Belediyespor Avrupa Sahnesine Çıkıyor

Kökeni 16’ncı yüzyıl Fransa’sına uzanan squash sporu, Antalya’da Muratpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen tesislerle ivme kazandı. 2016 yılında Süleyman Erol Olimpik Yüzme Havuzu’nun alt katında açılan squash salonları, kısa sürede kentin spor kültüründe önemli bir yere oturdu. Belediye bünyesindeki spor okullarıyla her üç ayda bir 100’ün üzerinde kişiye ücretsiz squash eğitimi verilirken, 8 yılda yüzlerce sporcu bu alanda yetişti.

muratpasa-belediye-spor-avrupa-sahnesine-cikiyor-1.jpg

Avrupa Şampiyonasında Muratpaşa Rüzgarı

Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü, squash branşında yalnızca Türkiye’de değil Avrupa’da da adını duyuruyor. Temmuz ayında Fransa’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Muratpaşa’nın sporcuları, şimdi gözünü İstanbul’a çevirdi. 22-24 Ağustos tarihlerinde bu yıl ilk kez Türkiye’de düzenlenecek olan Turkish Junior Open Avrupa Şampiyonası, Avrupa Squash Federasyonu organizasyonuyla İstanbul’da gerçekleştirilecek. Bu dev şampiyonada Muratpaşa Belediyespor’u Milli Takım Antrenörü Reyhan Kücü, milli sporcular Ferruh Dinçer ve Arif Doruk Dalkıran ile A takımı sporcuları temsil edecek.

muratpasa-belediye-spor-avrupa-sahnesine-cikiyor-2.jpg

Altyapı Sporcuları da Sahada Olacak

Şampiyonaya Muratpaşa Belediyespor’un A takımı ve milli sporcularının yanı sıra altyapıdan da 10 genç sporcu katılacak. Takımda Türkiye sıralamasında ilk 3’te yer alan başarılı sporcuların bulunması ise Muratpaşa’nın Avrupa arenasındaki iddiasını güçlendiriyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız