Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Mersin | Hisarcıklıoğlu ve Elvan Mersin'de iş adamları ile buluştu

Hisarcıklıoğlu ve Elvan Mersin'de iş adamları ile buluştu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bölgenin en önemli yatırımının Orta Anadolu Sanayi Havzası Projesi olacağını belirtti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bölgenin en önemli yatırımının Orta Anadolu Sanayi Havzası Projesi olacağını belirtti.

Hisarcıklıoğlu ve Elvan Mersin'de iş adamları ile buluştu

Anamur'da feribot seferlerinin açılışı için Mersin'e gelen TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, eski Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen de yer aldı. Çakır, konuklarını MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu ve MTSO Meclis üyeleriyle birlikte ağırladı.

A W260250 02 Result

Mersin'in Yatırım Potansiyeli ve Geleceği

Başkan Hakan Sefa Çakır, görev sürelerinde gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgi verirken, 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla havalimanının açılacağını belirtti. Çakır, bu yatırımın Mersin’e büyük bir ivme kazandıracağını vurguladı. Ayrıca, Adana ile birlikte hareket ettiklerini ve bölgenin kaynaklarının doğru yatırımlarla değerlendirilmesini beklediklerini kaydetti. Meclis Başkanı Hamit İzol, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Hisarcıklıoğlu'nun Mersin Değerlendirmesi

Hisarcıklıoğlu, Mersin’in ve bölgenin hızla geliştiğini ve bu gelişmenin projeler ve yatırımlarla devam edeceğini ifade etti. Hisarcıklıoğlu, 'Mersin bugün birse yarın 10 olacak' şeklinde değerlendirmede bulundu. Ayrıca, Orta Anadolu Sanayi Havzası Projesi’nin bölgeyi bekleyen en önemli yatırım olduğunu belirtti.

A W260250 03 Result

Lütfi Elvan’ın Liman Yatırımları Açıklamaları

Eski Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Ana Konteyner Limanı'nın yatırım konusundaki belirsizlikleri yanıtladı. Elvan, Mersin'in lojistik altyapısı ve ekosisteminin bu coğrafyada benzersiz olduğunu belirterek, 'Her halükarda Mersin’e bu limanın yapılacağını düşünüyorum' dedi. Elvan, mevcut limanların kapasitesinin artırılması gerektiğine ve Mersin’in bu ihtiyaca yanıt verebilecek önemli bir merkez olduğuna dikkat çekti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız