Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Kültür Sanat | Serçenin Gözyaşı filminin ilk gösterimi kadın mahkumlara yapıldı!

Serçenin Gözyaşı filminin ilk gösterimi kadın mahkumlara yapıldı!

Antalya'da çekilen Serçenin Gözyaşı filminin ilk gösterimi, Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki kadın mahkumlara yapıldı. Film, mahkumların büyük beğenisini topladı.

Antalya'da çekilen Serçenin Gözyaşı filminin ilk gösterimi, Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki kadın mahkumlara yapıldı. Film, mahkumların büyük beğenisini topladı.

Serçenin Gözyaşı filminin ilk gösterimi kadın mahkumlara yapıldı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çekilen ve senaryosunu ve yönetmenliğini Antalyalı yönetmen Ömer Özgün'ün yaptığı "Serçenin Gözyaşı" filminin ilk gösterimi, Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde yapıldı. Filmin gösterimine, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Avşar, Antalya Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, Antalya Film Festivali Başkanı Ahmet Boyacıoğlu, Antalya Sinema Derneği Başkanı Av. Murat Çetin, filmin oyuncuları ve mahkumlar katıldı.

Gösterimin ardından konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Avşar, filmin Antalya'nın Manavgat ilçesinde çekildiğini belirterek, "Bu filmin ilk gösterimini kadın mahkumlarımızla yapmak istedik. Filmin hem mahkumlarımıza hem de izleyenlere iyi gelmesini temenni ediyorum" dedi.

Antalya Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz ise, filmin konusunun çok önemli olduğunu vurgulayarak,

"Film, kadına şiddetin ve aile içi şiddetin ne kadar yıkıcı olabileceğini gözler önüne seriyor. Bu filmin kadın mahkumlarımız için de önemli bir farkındalık yaratacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Filmin oyuncuları da, gösterimden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Filmin başrol oyuncusu Ece Sükan,

"Bu filmin ilk gösterimini kadın mahkumlarımızla yapmak, bizim için çok anlamlı. Bu filmin, kadın mahkumlarımızın hayata daha umutla bakmalarına yardımcı olacağını umuyorum" dedi.

Gösterimi izleyen mahkumlar da, filmin çok etkileyici olduğunu belirterek,

"Filmi çok beğendik. Film, bize kadına şiddetin ve aile içi şiddetin ne kadar yıkıcı olabileceğini gösterdi. Bu filmin, kadına şiddetin önüne geçilmesi için bir farkındalık yaratmasını umuyoruz" ifadelerini kullandılar.

Film, 2023 yılında Antalya Film Festivali'nde de gösterilmesi planlanıyordu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız