Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Kültür Sanat | Dijital sanat merkezi

Dijital sanat merkezi

Belekte Land Of Legends’in içinde yer alan, Digiverse Dijital Sanat Merkezi, dünyanın en büyük 360 derecelik sürükleyici sergi merkezinde, multimedya görseller eşliğinde misafirlerine unutulmayacak bir deneyim yaşatıyor.

Belekte Land Of Legends’in içinde yer alan, Digiverse Dijital Sanat Merkezi, dünyanın en büyük 360 derecelik sürükleyici sergi merkezinde, multimedya görseller eşliğinde misafirlerine unutulmayacak bir deneyim yaşatıyor.

Dijital sanat merkezi

Dünyanın ilk ve tek dijital sanat merkezi olarak Antalya’da faaliyet gösteren bu işletme, aksesuarsız 3 boyutlu sanal bir evrenin içinde yolculuk sunuyor. Bu dijital dünyada herkes kendinden bir parça buluyor ve hayal ettiği her şeyin gerçeğe dönüşünü deneyimleyebiliyor. 7’den 70’e her yaş grubunun sanat teknoloji ve eğlence ile buluştuğu Digiverse’de dijital dünyaya giriş yapılıyor.

Firma yetkilisi Nazire Saraç, eşlik ettiği basın mensuplarına ve misafirlere yaptığı tanıtımda, “İlk olarak doğuşu simgeleyen, insanların yolunu bulmak için kendini kaybettiği aynalı bir tünelden dijital dünyaya giriş yapılıyor. Bu sayede algılarımızı serbest bırakıp, içine gireceğimiz görsel şölenin bizi başka boyutlara taşımasına açık hale geliyoruz” dedi.

Değişik tünellerde ve dijital görsellerin olduğu bölümlerde yansımalarını gören basın mensupları, eğlenceli saatler yaşadı.

Dijital merkezin gezisi sırasında izahat veren Nazire Saraç, “Aynalı tünelin sonunda mistik materyallerin arasından büyük dome alanına geçiş yapılıyor. Bu alanın sağında şu an içinde olduğumuz karmaşık dünya, ruhumuzu yoran materyalist algılarla yüzleştiren panaroma duvarından sonra, muhteşem yansımalar ve yine boyutların arasında kaybolacağınız 360 derecelik domelara ulaşıyoruz. Burada insanların kendilerini içinde kaybedecekleri birbirine bağlı domelarla ile devam ediyoruz. Demolarda insanların oturarak hatta uzanır vaziyette dijital dünyaya geçişini kolaylaştırıp, görüntülere odaklanabilmeleri için kullandığımız puflar aracılığıyla geçirecekleri süreyi konforlu hale getiriyoruz. Gezilen alanlarından ruhumuzun arınmasıyla ayrılırken bizi bekleyen ruhun ve zihnin özgürlüğünü hissettiren panaroma duvarıyla devam edip, sosyal medya uygulamalarında kullanılabilecek fotoğraf video çekim noktalarıyla turumuzu bitiriyoruz” dedi.

33 farklı dijital deneyim alanı, 100’den fazla dijital eseri barındıran Digiverse Universe Exprerience, boyutlar arasında keşfe çıkabileceğiniz tek platform olma özelliğinde.

Buse YEŞİL

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız