Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Gündem | YSK Başkanı Yener'den yerel seçimlere ilişkin açıklama

YSK Başkanı Yener'den yerel seçimlere ilişkin açıklama

YSK Başkanı Ahmet Yener, yurt genelindeki oy kullanma işlemlerinin sorunsuz devam ettiğini açıkladı. Seçim günü boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

YSK Başkanı Ahmet Yener, yurt genelindeki oy kullanma işlemlerinin sorunsuz devam ettiğini açıkladı. Seçim günü boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

YSK Başkanı Yener'den yerel seçimlere ilişkin açıklama

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, yurt genelinde oy kullanma işlemlerinin sorunsuz biçimde devam ettiğini belirtti. Yener, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tüm il ilçe seçim kurullarından son durumlarına ilişkin bilgi aldım. Şu anda sorunsuz olarak oy verme işlemleri devam ediyor" dedi.

Ahmet Yener'den Açıklama: Herhangi Bir Sorun Yok

YSK Başkanı Ahmet Yener, sabahın erken saatlerinde kurul binasına giriş yaparak oyunu kullanmak üzere ayrıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yener, saat 09.30 itibariyle yurt genelinde oy kullanma işlemleriyle ilgili herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını ifade etti. YSK Başkanı, "Tüm il ilçe seçim kurullarından son durumlarına ilişkin bilgi aldım. Şu anda sorunsuz olarak oy verme işlemleri devam ediyor. İnşallah günün sonunda da sorunsuz olarak oy verme işlemleri tamamlanır, sayım işlemlerine geçeriz" diye konuştu. YSK Başkanı Ahmet Yener, seçim sürecinde oy kullanma işlemlerinin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirterek, seçim günüyle ilgili herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını vurguladı. Yener, seçim gününün sonunda oy verme işlemlerinin tamamlanarak sayım işlemlerine geçileceğini dile getirdi.

Oy Verme Süreci Devam Ediyor

Başkan Yener, saat 16:00 itibarıyla 32 ilde oy verme işlemlerinin sona erdiğini ve oy sayımının başladığını belirtti. Ayrıca, diğer illerdeki oy verme sürecinin de saat 17:00 itibarıyla tamamlanacağını vurguladı.

Tüm Oy Sayım İşlemleri Hakkında Genel Bilgi Saat 17:00'de

Yener, saat 17:00'de tüm oy sayım işlemleriyle ilgili genel bir bilgi vereceklerini duyurdu. Ardından, YSK kurulu üyelerinin toplantıya geçerek yayın yasaklarının kaldırılacağı saati belirleyeceğini ifade etti.

Basın Mensuplarına Duyuru

YSK Başkanı, basın mensuplarından saat 21:00'de ilan edilen yayın yasaklarının kaldırıldığı saati açıklamadan önce seçim sonuçlarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamalarını rica etti. Bu çağrıyla birlikte, demokratik sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi ve seçimlerin şeffaf bir şekilde sonuçlanması hedefleniyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız