Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Vatandaşın ihtiyaçları karşılanıyor

Vatandaşın ihtiyaçları karşılanıyor

Afet bölgesinden Antalya’ya gelen depremzedeler Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Cam Piramit’te oluşturulan Afet Yardım Merkezi’ne gelerek ihtiyaçlarını temin edebiliyor.

Afet bölgesinden Antalya’ya gelen depremzedeler Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Cam Piramit’te oluşturulan Afet Yardım Merkezi’ne gelerek ihtiyaçlarını temin edebiliyor.

Vatandaşın ihtiyaçları karşılanıyor

Kahramanmaraş, Malatya ve Diyarbakır’dan gelen depremzedeler Alanya, Manavgat, Kemer ve Kundu’da bulunan otellerde, bireysel olarak gelenler de, kamu misafirhanelerinde ağırlanmaya başlandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Afet Yardım Merkezi’nde Antalya’ya ulaşan depremzedeler için bir bölüm oluşturuldu. İhtiyaçlarını karşılamak için yardım merkezine gelen depremzede vatandaşlar ilgi ve sevgiyle karşılanarak, yemek, çay ve su ikramı yapılıyor. Bu sırada depremzedelerin ihtiyaç listeleri (giysi, iç çamaşırı, bebek bezi, bebek maması, mont, ayakkabı, oyunca ve temizlik malzemeleri gibi) ivedi bir şekilde yeni olarak temin ediliyor. Özenli bir şekilde paketlenen ihtiyaçlar bekletilmeden depremzede vatandaşlara teslim ediliyor.

antalya_ya ulaşan depremzede aileler (8)

ACİL İHTİYAÇLAR VAR

Bugüne kadar toplanan yardım malzemelerin tırlarla deprem bölgesine gönderildiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir, “Cam Piramit Afet Yardım Merkezi’ne ulaşan depremzedelerin ihtiyaçlarını anında hazırlıyor ve teslim ediyoruz.  

Ancak bugünden sonra da bazı ihtiyaçlar olacak. Özellikle, kadın, erkek, çocuk iç çamaşırı, kıyafet, eşofman, pantolon, tişört, çocuk bezi, çocuk maması, ayakkabı, bot, mont, oyuncak temizlik malzemesi gibi acil ihtiyaçlar tespit ettik. Hayırseverler vatandaşlarımızdan, acil ihtiyaçlara yönelik yardımlarını Cam Piramit Afet Yardım Toplama Merkezi’ne getirilmesini rica ediyoruz” dedi.

YARDIM MERKEZİ KURULUYOR

“Gün birlik günü beraber olma günü” diyen Ramazan Demir, “Bu yardımlara depremzede vatandaşlarımızın çok ihtiyacı var. Toplanan kıyafetler Antalya’ya gelen depremzedelere ulaştırılacak. Kendi imkanlarıyla gelen depremzede vatandaşlarımız asla yalnız değildir. Depremzedeler, Cam Piramit’in yanı sıra kısa süre içerisinde Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi’nde kurulacak merkezden de her türlü ihtiyaçlarını temin edebilecek. Herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız