Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Gündem | THK'nin kayyım heyeti ile yaşadığı sorunlar ortaya çıktı

THK'nin kayyım heyeti ile yaşadığı sorunlar ortaya çıktı

Türk Hava Kurumu (THK) kayyım heyetinin yönetimi altında yaşadığı sıkıntılar gün yüzüne çıktı. Kurumun eski Denetleme Kurulu Başkanı, kayyım heyetinin görevini kötüye kullandığını ve derhal değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Türk Hava Kurumu (THK) kayyım heyetinin yönetimi altında yaşadığı sıkıntılar gün yüzüne çıktı. Kurumun eski Denetleme Kurulu Başkanı, kayyım heyetinin görevini kötüye kullandığını ve derhal değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

THK'nin kayyım heyeti ile yaşadığı sorunlar ortaya çıktı

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1925 yılında kurduğu Türk Hava Kurumu (THK), tam 1.586 gün boyunca kayyım heyeti tarafından yönetiliyor. Heyet, kuruma genel kurulun toplanması için herhangi bir adım atmazken, bir dizi değişiklik yaparak tepki çekiyor.

Kayyım Dönemi Sürüyor

BirGün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre, THK'nin son Merkez Denetleme Kurulu Başkanı Bayram Duman, Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimliği'ne önemli bir itirazda bulundu. Duman, kurumun 16 Ekim 2019'dan beri, yani 1.586 gündür vesayet altında tutulduğunu vurguladı.

Kayyım Heyeti Eleştirilerle Karşı Karşıya

Duman, kayyım heyetinin kurumu genel kurula götürmek için hiçbir hazırlık yapmadığını ve görevlerini yerine getirmediğini belirtti. Aksine, heyetin kendi koltuklarını korumakla meşgul olduğunu dile getirdi. Duman'ın itirazında şu ifadelere yer verildi:

"Genel Kurul faaliyetlerine başlanmadığı gibi son atanan heyet tarafından seçim hazırlıkları da yapılmamıştır. Sadece seçim yapmakla görevli olan kayyum heyeti, genel başkanlık teşkilat yapısını tüzüğe aykırı şekilde değiştirmiştir. Tüzükte olmayan yapılanma faaliyetlerine girilmiş, Genel Başkan Vekili ve Genel Başkan Yardımcısı unvanları tüzük dışı bir şekilde ihdas edilmiş ve kayyumlar bu görevlere atanmıştır."

İvedilikle Müdahale Edilmesi Gerekiyor

Duman, kayyum heyetinin görevinin derhal sonlandırılması ve 3 ay içinde THK'nin Olağanüstü Genel Kurulu'nun yapılması için eski genel başkanlar ve şube başkanlarından oluşacak bir seçim heyeti görevlendirilmesini talep etti. Sürecin ivedilikle başlatılması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız