Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Gündem | MSB'den son duyuru! F-16'lar için kabul mektubu geldi

MSB'den son duyuru! F-16'lar için kabul mektubu geldi

Milli Savunma Bakanlığı, Eurofighter savaş uçakları ve F-16 tedarik ve modernizasyonu konularında açıklamalarda bulundu. İngiltere ziyareti ve Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın İstanbul'daki ziyareti hakkında detaylar verildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Eurofighter savaş uçakları ve F-16 tedarik ve modernizasyonu konularında açıklamalarda bulundu. İngiltere ziyareti ve Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın İstanbul'daki ziyareti hakkında detaylar verildi.

MSB'den son duyuru! F-16'lar için kabul mektubu geldi

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, F-16 tedariki ve modernizasyonu konusunda detaylı bilgi verdi. Bakanlık, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçları doğrultusunda 40 adet yeni F-16 Blok-70'in tedariki talebiyle ilgili olarak ABD'den gelen 'Taslak Teklif ve Kabul Mektupları'nın incelendiğini belirtti. İlgili birimlerin gerekli değerlendirmelere başladığı ifade edilirken, her iki tarafın incelemeleri tamamladıktan sonra bir araya gelerek görüşmeler yapacakları vurgulandı. Anlaşmanın nihai safhada olacağı ve fiyatlandırmanın bu aşamada belirleneceği kaydedildi. Ayrıca, üretim ve modernizasyon faaliyetlerinin Türkiye'de gerçekleştirilmesi teklifinin ABD makamlarına iletilmiş olduğu ifade edildi.

Milli Savunma Bakanı Güler'in İngiltere Ziyareti ve Eurofighter Görüşmeleri

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'ün İngiltere ziyareti sırasında Eurofighter konusunun gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine Bakanlık kaynakları, Bakanın resmi bir davet üzerine İngiltere'yi ziyaret ettiğini belirtti. Ziyaret kapsamında ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularının görüşüldüğü ifade edilirken, Eurofighter konusunun da gündemde olduğu ve Almanya'nın olumlu yaklaşımının beklendiği vurgulandı. İngiltere ve üretici firma temsilcileri ile teknik görüşmelerin devam ettiği açıklandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Tatlıoğlu'nun Ziyareti ve TF2000 Tasarımı

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun İstanbul'da Dizayn Proje Ofisi'ni ziyareti sırasında TF2000 ile uçak gemisi tasarımlarının ele alınıp alınmadığı sorusu yöneltilmişti. Bakanlık kaynakları, Dizayn Proje Ofisi'nin Türkiye'nin ilk milli deniz harp platformunu gerçekleştirmek amacıyla 1997 yılında oluşturulduğunu belirtti. MİLGEM Proje Ofisi'nin kurulmasının ardından, Dizayn Proje Ofisi Müdürlüğü olarak yeniden isimlendirildiği ve 2015 yılından itibaren faaliyetlerine İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda devam ettiği ifade edildi. Deniz Teknik Komutanlığı bünyesine alınan DPO Müdürlüğü'nün muharip gemilerin tasarımlarını gerçekleştirdiği ve TF-2000 Hava Savunma Harbi Muhribi konsepti üzerinde çalışmaların sürdüğü açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli ve milli uçak gemisi talimatı üzerine, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Dizayn Proje Ofisi tarafından tasarım faaliyetlerine başlandığı ve önemli bir mesafe kat edildiği ifade edildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız