Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Mehmet Şimşek'in talimatıyla 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Mehmet Şimşek'in talimatıyla 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirleri kapsamında 300 mal müdürlüğünün kapatılacağını duyurdu. Yapılan yeniden yapılandırma ile kamuda verimlilik ve teknolojik dönüşüm hedefleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirleri kapsamında 300 mal müdürlüğünün kapatılacağını duyurdu. Yapılan yeniden yapılandırma ile kamuda verimlilik ve teknolojik dönüşüm hedefleniyor.

Mehmet Şimşek'in talimatıyla 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi'yle bakanlığına bağlı mal müdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatını verdiğini ifade etti. Şimşek, bu kapsamda ilk aşamada 100, ikinci aşamada ise 200 olmak üzere toplamda 300 mal müdürlüğünün kapatılmasının sağlanacağını belirtti.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Çalışmaları

Şimşek, kamuda tasarruf ve verimlilik çalışmaları kapsamında mal müdürlüklerinde yapılacak çalışmaya ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. Bakanlık tarafından taşra teşkilatlardan birisi olarak faaliyet gösteren mal müdürlüklerinin, muhasebe ve diğer saymanlık hizmetleri sunduğunu hatırlattı.

Yeniden Yapılandırma ile Hedeflenenler

Bakan Şimşek, bakanlığının taşra teşkilatlarının yeniden yapılandırılması kapsamında yapılacak değişikliklerle kamuda kaynak kullanımında etkinlik sağlanması, hizmet kalitesinin artırılması, teknolojik dönüşüm ve dijitalleşme ile personel ve iş gücü yönetimi gibi hedeflere ulaşılmasının amaçlandığını ifade etti.

Kaynakların Verimli Kullanımı

Atılan adımla, taşra teşkilatlarına tahsis edilen kaynaklarda önemli bir tasarruf sağlanacağına işaret eden Şimşek, "Kaynaklar daha verimli kullanılacak, gereksiz harcamalar önlenecek" dedi. Ayrıca, hizmet kalitesinin artırılması kapsamında muhasebe hizmetlerinin merkezden, modern bilişim teknolojileri kullanılarak yürütülmesinin iş süreçlerin hızlanmasını ve hata oranlarının azalmasını sağlayacağını belirtti.

Dijital Dönüşüm ve İzlenebilirlik

Şimşek, yeni teknolojik sistemlerle kamu mali yönetiminde dijital dönüşümü hızlandıracak ve bilişim teknolojilerinin etkin kullanımını teşvik edeceklerini aktarırken, bu dönüşümün, kamu hizmetlerinin daha şeffaf ve izlenebilir olmasına önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

Bu kapsamda iş gücü yönetiminin önemine de dikkat çeken Şimşek, yeni düzenlemeyle personel kaynaklarının daha verimli kullanılacağını ve çalışanların yetkinliklerine uygun alanlarda istihdam edilmesinin mümkün olacağını belirtti. Böylece, iş gücü verimliliğinin daha da artırılacağını dile getirdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız