Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Kuraklık tehlikesi: Baraj suları azalıyor

Kuraklık tehlikesi: Baraj suları azalıyor

Kızılırmak'ta Kuraklık Tehlikesi: Kırıkkale'de Baraj Suları Azalıyor. Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'ta kuraklık tehlikesi alarm veriyor. Kırıkkale'de yaşanan kuraklık, çiftçileri endişelendiriyor.

Kızılırmak'ta Kuraklık Tehlikesi: Kırıkkale'de Baraj Suları Azalıyor. Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'ta kuraklık tehlikesi alarm veriyor. Kırıkkale'de yaşanan kuraklık, çiftçileri endişelendiriyor.

Kuraklık tehlikesi: Baraj suları azalıyor

Kırıkkale'den geçen Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'ta kuraklık tehlikesi alarm veriyor. Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte, Kapulukaya Barajı'nda su seviyelerinin düşmesi çiftçileri endişelendiriyor. Karaahmetli köyünde yaşayan Türkyılmaz ailesi, su seviyesinin azalmasıyla birlikte baraj yatağında hayvanlarını otlatıyor. Karsız ve yağmursuz bir kış mevsimi geçiren Kırıkkale'de, kuraklık tehlikesi artıyor.

A W169540 07

Kızılırmak'ta Su Seviyesi Düşüyor: Çiftçiler Endişeli

Kızılırmak, Sivas ilindeki Kızıldağ'ın yamacından doğup Karadeniz'e dökülüyor. Ancak son dönemde yaşanan kuraklık, su seviyesinin düşmesine neden oluyor. Bin 355 kilometrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en önemli nehirlerinden biri olan Kızılırmak, baraj sularının çekilmesiyle adacıkların ortaya çıkmasına neden oluyor. Besicilik yapan Ali Türkyılmaz, baraj suyunun yaklaşık 50 metre kadar çekildiğini belirterek, kuraklığın çiftçileri nasıl etkileyeceğini endişeyle izlediklerini ifade ediyor.

A W169540 02

"Çiftçilerin Durumu Endişe Verici"

Kuraklığın çiftçileri nasıl etkileyeceği konusunda endişelerini dile getiren Türkyılmaz, "Daha önce baraj seviyesi çok yüksekti, şimdi çok azaldı. Kar, yağmur yağmadı. Baraj suyu 50 metre çekildi. Bu işin sonu ne olacak bilmiyorum. Daha önce baraj suyu yola kadar çıkıyordu, şu an çok düştü. Bir taraftan da ekim yapılıyor, nohut ekiyorlar. Bu tarafa da pancar ekecekler. Nasıl sulama yapılacak, bilmiyorum" şeklinde konuştu.

A W169540 11

"Hayvanlarımızı Otlattığımız Yerlerde Su Seviyesi Düşük"

Baraj suyunun çekildiği alanlarda hayvanların otlatıldığını belirten Çağrı Türkyılmaz ise, "Geçen sene değil, ondan önceki sene baraj suyu daha ilerlerdeydi. Kar ve yağmur olmadığı için şu an çekilme var. Hayvanlarımızı otlattığımız yerlerde su seviyesi düşük. Buraya kar bir defa yağdı, o da etkili olmadı, ertesi gün eridi. Tarım arazisi çok burada, bu şekilde devam ederse çiftçiler de etkilenir. Büyük ihtimalle sulama yapamayacaklar, sulama yapılmazsa mahsul de olmaz. Bu durum çiftçi için çok kötü. Maliyetini bile kurtaramayabilir. Allah hepsine yardım etsin" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız