Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Gündem | İBB Türkan Saylan'ın adını Beşiktaş'taki sokağa verecek

İBB Türkan Saylan'ın adını Beşiktaş'taki sokağa verecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin Temmuz ayı üçüncü oturumunda, Türkan Saylan'ın isminin Beşiktaş-Arnavutköy'deki Karakavak Sokağı'na verilmesi kararı alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin Temmuz ayı üçüncü oturumunda, Türkan Saylan'ın isminin Beşiktaş-Arnavutköy'deki Karakavak Sokağı'na verilmesi kararı alındı.

İBB Türkan Saylan'ın adını Beşiktaş'taki sokağa verecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin Temmuz ayı üçüncü oturumunda, Prof. Dr. Türkan Saylan'ın isminin Beşiktaş-Arnavutköy'deki Karakavak Sokağı'na verilmesi kararı alındı.

Oylama öncesinde söz alan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 'Türkan Saylan hocamızın adıyla yaşadığı yeri birleştirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Cumhuriyet aydını Türkan hocamız, gerçek bir değer. Hayatının son dönemini FETÖ kumpası nedeniyle zindana dönmüş şekilde Arnavutköy'deki evinde geçirdi. Cüzzamla mücadelesi ve kız çocuklarını okutması nedeniyle bizim önemli bir değerimiz. AKP, 'Biz burada olduğumuz sürece Saylan'ın adı hiçbir yere verilmeyecek' demişti. Toplumun vicdanı yaralandı. Aldığımız kararla hocamızın hakkını teslim etmiş olacağız' ifadelerini kullandı.

AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş ise Saylan'ın başörtü düşmanlığı ve inanç özgürlüğüne karşı mücadelesinden dolayı karşı çıktıklarını belirtti. Gökkuş, "Yarın mecliste çoğunluğu aldığımızda kararı değiştiririz" dedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Biz, ben, kişiler, vakıflar yok, millet var' sözlerini hatırlatarak, 'Millet ne derse onu yapıyoruz. 31 Mart'ta halk kararını verdi. Biz o sokağa tabelayı çaktık zaten. Korumaya devam edeceğiz' diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İBB Meclisi'nin 16 Aralık 2021 tarihindeki oturumunda, Türkan Saylan'ın isminin bir sokağa verilmesinin neden bir yıldır komisyonda bekletildiği gündeme getirildi. AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, 'Türkan Saylan, toplumun çoğunluğunu teşkil eden insanların ortak değerlerine saygı duymayan biridir. Bu sebeple de, hiç lafımızı esirgemiyoruz. İstediğiniz kadar bağırabilirsiniz, biz burada olduğumuz sürece, AK Parti çoğunluğu olduğu sürece Türkan Saylan gibi bu toplumu bölen kişilerin isimleri bir yerlerde yaşatılmayacaktır' demişti.

2022'nin Mart ayında da Saylan'ın adının sokağa verilmesi teklifi yeniden İBB Meclisi'ne geldi, ancak çoğunluktaki AKP-MHP oyları ile reddedildi.

Nihayet, İBB Meclisi'nin Temmuz ayı üçüncü oturumunda, Türkan Saylan'ın isminin Beşiktaş-Arnavutköy'deki Karakavak Sokağı'na verilmesi kararı alındı. Bu kez, CHP'nin çoğunluk oyları ile teklif kabul edilirken, AKP-MHP grubu "hayır" oyu kullandı.

Meclis, Türkan Saylan'ın adının Beşiktaş-Arnavutköy'deki Karakavak Sokağı'na verilmesi kararını alkışlarla onayladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız