Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Hazine kapısı açılıyor: Saklı mirasınız E-Devlet'te ortaya çıkıyor

Hazine kapısı açılıyor: Saklı mirasınız E-Devlet'te ortaya çıkıyor

E-Devlet'in yeni özelliği sayesinde, gizli miraslar gün ışığına çıkacak! WebTapu ile haberdar olmadığınız mülkleri keşfetmek artık mümkün.

E-Devlet'in yeni özelliği sayesinde, gizli miraslar gün ışığına çıkacak! WebTapu ile haberdar olmadığınız mülkleri keşfetmek artık mümkün.

Hazine kapısı açılıyor: Saklı mirasınız E-Devlet'te ortaya çıkıyor

KamuSonHaber'un haberine göre, Yılın sonuna sayılı günler kala, belki de hiç haberdar olmadığınız bir sürpriz sizi bekliyor olabilir: E-Devlet üzerinden miras takibi ve sorgulama imkanı! Artık WebTapu özelliği sayesinde, sahip olduğunuz ancak belki de farkında olmadığınız mülkler hakkında bilgi edinmek mümkün.

edevlet

E-Devlet İle Miras Takibi Nasıl Yapılır?

  • Nüfus Kayıt Örneği Sorgulama:

E-Devlet üzerinden "Nüfus Kayıt Örneği" sorgulama hizmetine girerek, size miras bırakan üst soyunuzun T.C. kimlik numaralarını alın.

  • WebTapu Sistemi Kullanımı:

Ardından WebTapu sistemine girip "Mirasçısı Olduğum Taşınmazlar" sekmesine tıklayın. Üst soyunuzun T.C. kimlik numarasını girdikten sonra, size bir miras kalıp kalmadığını öğrenebilirsiniz.

tapu-1

50 Yaş Üzerindekiler İçin Özel Bilgi:

Özellikle 50 yaş üzerindeki bireylerin, üst soylarından taşınmaz mirası alma olasılığı daha yüksek olabilir.

WebTapu Sistemi Çalışıyor!

Sistem, ilk açıldığında yoğunluktan dolayı çökse de, şu anda sorunsuz bir şekilde erişim sağlanabiliyor.

Bundle'dan avukat Orkun Kumkumoğlu'nun haberine göre; Miras malı olduğundan paylı mülkiyete tabi olan taşınmazın intikal işlemleri tamamlandıktan sonra, ortaklığın giderilmesi (izale-i şuyu) davası veya alternatif yöntemlerle satılması mümkün olacaktır.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız