Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Gündem | EYT'liler arasında çalışan emekli sayısı belirlenemedi

EYT'liler arasında çalışan emekli sayısı belirlenemedi

EYT düzenlemesiyle emekli olan 1.6 milyon kişinin aylığı bağlandı, bu sayı artıyor. Emekli olanların yüzde kaçının çalıştığına dair veri yok.

EYT düzenlemesiyle emekli olan 1.6 milyon kişinin aylığı bağlandı, bu sayı artıyor. Emekli olanların yüzde kaçının çalıştığına dair veri yok.

EYT'liler arasında çalışan emekli sayısı belirlenemedi

EYT düzenlemesi kapsamında emeklilik başvurusunda bulunan 1 milyon 632 bin kişiden, başvurusu gerçekleşenlerin aylık bağlama işlemleri tamamlandı. Bu düzenleme, 3 Mart 2023 tarihinde yürürlüğe girdi. Sigortalı çalışmaya 8 Eylül 1999 tarihinden önce başlayan ve yaş dışındaki koşulları sağlayan yaklaşık 2 milyon EYT'li, Sosyal Güvenlik Kurumu'na emeklilik başvurusu gerçekleştirdi. Bu başvurular sonucunda, 1 milyon 632 bin kişinin emeklilik aylıkları bağlandı.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda bilgi paylaşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, emekli olan EYT'lilerden 832 bininin sosyal güvenlik destek primine (SGDP) tabi çalışmaya devam ettiğini açıkladı. EYT'li emeklilerle birlikte toplam çalışan emekli sayısı ise 1 milyon 814 bin kişiye ulaştı. Ancak, bu çalışan emekliler 5 bin liralık bayram ikramiyesinden yararlanma hakkına sahip değiller.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız