Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Depremin zararları onarılıyor

Depremin zararları onarılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, depremde hasar gören tarihi yapıların aslına uygun tamiratı ve güçlendirilmesi için ihale çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, depremde hasar gören tarihi yapıların aslına uygun tamiratı ve güçlendirilmesi için ihale çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Depremin zararları onarılıyor

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, depremde hasar alan tarihi yapılar Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce onarılacak. Sürdürülen çalışmalar kapsamında Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne ait 8 hizmet binası, 6 müze, 7 kale olmak üzere toplam 21 yapıdan oluşan bu önemli eserlerin deprem sonrası oluşan hasarları için ödenek aktarılarak ihale çalışmaları tamamlandı. Ayrıca Uygulamalar Dairesi Başkanlığı’na bağlı Yardım Şubesi Müdürlüğü’nün koordinasyonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsisli olmayan yapılarda da restorasyon çalışmaları başlatıldı. Bu çalışmalarla birlikte, Türkiye’nin kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.

Cengiz Savaşeri  

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız