2026 yılında geçerli olacak asgari ücret için gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, komisyonun çalışmalarına yakın zamanda başlayacağını açıkladı. Kabine toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Işıkhan, toplantı tarihinin netleşmek üzere olduğunu söyledi.

“ASGARİ ÜCRETİ HÜKÜMET DEĞİL, KOMİSYON BELİRLİYOR”
Toplantı takviminin sorulması üzerine Işıkhan şu ifadeleri kullandı:
Vedat Işıkhan: “İnşallah yakın zamanda başlatacağız asgari ücret görüşmelerini. Asgari ücreti hükümet olarak biz değil, Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz belirliyor. Komisyon yakın zamanda toplanacak ve çalışmalara başlayacak.”
Komisyonun bu hafta içinde ilk toplantısını yapması bekleniyor.
TÜRK-İŞ KATILMAYACAĞINI DUYURMUŞTU
TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, komisyon yapısında değişiklik yapılmadığı sürece 2026 yılı asgari ücret görüşmelerine katılmayacaklarını açıklamıştı. Bu durum, masanın işçi temsilcileri olmadan toplanabileceği tartışmalarını beraberinde getirmişti.

“MASADA TÜM TARAFLARI GÖRMEK İSTİYORUZ”
İşçi temsilcilerinin toplantıya katılmama kararının hatırlatılması üzerine Bakan Işıkhan, sosyal diyalog vurgusu yaparak şunları söyledi:
Vedat Işıkhan: “Asgari Ücret Tespit Komisyonu sosyal diyaloğun en önemli mekanizmalarından biridir. Biz masada tüm tarafları görmek istiyoruz.”
“YAKINDA RESMİ YAZILAR GÖNDERİLECEK”
İşçi kesimiyle temas olup olmadığı sorusuna ise Işıkhan şu yanıtı verdi:
Vedat Işıkhan: “Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na ilişkin resmi olarak tüm taraflara; işveren ve işçi konfederasyonlarımıza resmi yazımızı yakında göndereceğiz. Masada üç kesimi de görmek istiyoruz.”
Komisyon; işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşuyor.