Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Alanya'da 10 çocuğu ist*smar eden kamu görevlisi 'görevi ihmalden' yargılanacak

Alanya'da 10 çocuğu ist*smar eden kamu görevlisi 'görevi ihmalden' yargılanacak

Alanya'daki Süleymancı yurdunda yaşanan ist*smar skandalında kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatılacak. İddianamede, 12 yaşından küçük bir çocuğun birden fazla kez ist*smara maruz bırakıldığına dair çarpıcı detaylar yer alıyor.

Alanya'daki Süleymancı yurdunda yaşanan ist*smar skandalında kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatılacak. İddianamede, 12 yaşından küçük bir çocuğun birden fazla kez ist*smara maruz bırakıldığına dair çarpıcı detaylar yer alıyor.

Alanya'da 10 çocuğu ist*smar eden kamu görevlisi 'görevi ihmalden' yargılanacak

Antalya'nın Alanya ilçesindeki Süleymancılara ait Sugözü Ortaokul Erkek Öğrenci Yurdu'nda yaşanan ist*smar skandalında kamu görevlilerinin yargılanması gündeme geldi.

BirGün'den Deniz Güngör'ün haberine göre; Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada, 10 erkek öğrencinin eğitmen G.R.U. tarafından ist*smara uğramasıyla ilgili olarak kamu görevlilerinin sorumluluğu araştırılıyor.

Kaymakamlık Kararı Üzerine Yeni Gelişmeler

Soruşturma kapsamında Kaymakamlık tarafından verilen bir kararda, yıl içinde yapılan denetlemelerde fail G.R.U.'ya rastlanmaması üzerine kamu görevlilerinin suçlamalardan ayrı tutulduğu belirtildi.

Ancak, mağdur çocukların avukatı M. Sutay Seydioğulları'nın itirazı üzerine Konya Bölge İdare Mahkemesi, Kaymakamlık kararını bozdu. Bu kararla birlikte, özel yurtların denetiminden sorumlu olan İlçe Özel Öğrenci Yurtları Denetim Komisyonu üyeleri hakkında da soruşturma başlatılacak.

İddianame Detayları ve Mahkeme Kararları

Dava sürecindeki gelişmeler arasında, 1 Nisan'daki duruşmada ortaya çıkan bir detay dikkat çekti: 12 yaşından küçük bir çocuğun, fail G.R.U.'nun birden fazla kez ist*smarına maruz bırakıldığına dair ifadeler. Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin aldığı kararla, bu olaya ilişkin hazırlanan iddianame ana dava dosyası ile birleştirildi.

İddianamede, fail G.R.U.'nun çocuğa karşı işlediği suçlar net bir şekilde ortaya konularak, dosyaların birleştirilmesine karar verildi.

Davanın avukatı M. Sutay Seydioğulları, ayrıca fail G.R.U.'nun 10 çocuğa şiddet uygulamasına yönelik suçlamaların da ana dava dosyasıyla birleştirilmesi talebinde bulundu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız