Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Gazipaşa | Antalya'da lastiği patlayan uçak aprona alındı

Antalya'da lastiği patlayan uçak aprona alındı

Antalya'nın Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nda Almanya'dan gelen bir yolcu uçağının lastiği patladı. Olay sonrası güvenlik önlemleri alınırken, bakım çalışmaları başladı.

Antalya'nın Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nda Almanya'dan gelen bir yolcu uçağının lastiği patladı. Olay sonrası güvenlik önlemleri alınırken, bakım çalışmaları başladı.

Antalya'da lastiği patlayan uçak aprona alındı

Antalya’da bulunan Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nda inişinin ardından lastiği patlayan uçak bakımı için aprona alındı. Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Gazipaşa itfaiye ekiplerinin temizlik çalışmalarına başladığını belirterek, uçağın kırılan ön tekerleğinin yenisinin takıldığını ifade etti.

Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nda bugün saat 10.40’ta Almanya’nın Köln şehrinden gelen, 188 yolcu ve 8 mürettebatın olduğu Corendon Havayollarına ait yolcu uçağının inişinin ardından lastiği patlamıştı. İniş sorunsuz tamamlanırken, uçaktaki yolcular tahliye edilmişti. Uçağın lastiği ve cantı hasar görürken, uçak aprona alındı.

Antalya'da lastiği patlayan uçak aprona alındı

“Saat 22.00 itibariyle havalimanınız uçuşlara açılacak”

Bugün akşam saatlerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TAV ve Corendon Havayolları’na ait ekipler, Gazipaşa Alanya Havalimanına gelerek incelemeye başladı. Gazipaşa Kaymakamı Altun, İHA’ya yaptığı özel açıklamada, şunları söyledi:

“Hem bakanlık hem de diğer ekipler gelerek gerekli incelemelerde bulundular. Havalimanı pistinde iniş ve kalkışlara engel herhangi bir sorun olmadığı belirlendi. Ekiplerin incelemelerinin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa İtfaiye ekipleri ve havalimanı ekipleri pistte temizlik çalışmalarına başladılar. Pistin kenarına çekilen uçağın kırılan ön tekerleği de ekipler tarafından yenisi takılıyor. İnşallah saat 22.00 itibariyle havalimanınız uçuşlara açılacak. Şu an itibariyle hiçbir sorun yok.”

Antalya'da lastiği patlayan uçak aprona alındı

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız