Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | Yılın ilk çeyreğinde 2 milyon 353 bin 228 araç egzoz muayenesine girdi

Yılın ilk çeyreğinde 2 milyon 353 bin 228 araç egzoz muayenesine girdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, yılın ilk çeyreğinde 2 milyon 353 bin 228 aracın egzoz muayenesi yapıldı, muayenesi yaptırılmayan 378 araç için ise 3 milyon 951 bin 680 lira idari para cezası kesildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, yılın ilk çeyreğinde 2 milyon 353 bin 228 aracın egzoz muayenesi yapıldı, muayenesi yaptırılmayan 378 araç için ise 3 milyon 951 bin 680 lira idari para cezası kesildi.

Yılın ilk çeyreğinde 2 milyon 353 bin 228 araç egzoz muayenesine girdi

Motorlu taşıtlardan kaynaklı kirlilik, kentlerde yaşanan hava kirliliğinin büyük kısmını oluşturuyor.

Trafikteki araç sayısı ve trafik sıkışıklığı artıkça taşıt kaynaklı hava kirletici emisyon da aynı oranda arttıyor.

Taşıt sayısındaki artışlara bağlı olumsuz etkilerin önlemesi amacıyla Bakanlık tarafından egzoz gazı emisyonlarının kontrolüne ilişkin çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda, egzoz gazı emisyon ölçümlerinin takibinin sağlanması, ölçüm yaptırmayan taşıtların tespiti ve usulsüz ölçümlerin önüne geçilmesi amacıyla Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Takip Sistemi kuruldu.

Uygulama sayesinde ölçüm sonuçlarına müdahale etme ortadan kalkıyor

Ocak 2018'den itibaren uygulanan takip sistemiyle tüm egzoz emisyon ölçümleri elektronik ortamda yürütülüyor, ölçüm yapılan taşıtların fotoğraf kaydı ve tüm ölçüm bilgileri sisteme kaydedilerek Bakanlıkça takip ediliyor.

Buna göre bu yılın ilk çeyreğini kapsayan 1 Ocak-31 Mart arasında ülke genelinde Bakanlık tarafından 2 milyon 353 bin 228 aracın egzoz muayenesi yapıldı.

Denetimlerde muayeneyi geçemeyen 378 araç sahibine, 3 milyon 951 bin 680 lira ceza kesildi.

Söz konusu takip sistemiyle ölçüm yapmadan pul verme ve ölçüm sonuçlarına müdahale etme ortadan kalkarken, sahte emisyon pulu ve ruhsatının kullanılmasının da önüne geçiliyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız