Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | Yargıtay kararıyla su faturasındaki o ücret kaldırılıyor

Yargıtay kararıyla su faturasındaki o ücret kaldırılıyor

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, su faturalarındaki kaçak su ve atık su bedellerine yönelik çarpıcı bir karara imza attı, önemli hukuki prensipleri vurgulayarak dikkat çekti.

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, su faturalarındaki kaçak su ve atık su bedellerine yönelik çarpıcı bir karara imza attı, önemli hukuki prensipleri vurgulayarak dikkat çekti.

Yargıtay kararıyla su faturasındaki o ücret kaldırılıyor

Mart 2018'de devralınan Muğla'daki bir otel işletmesi, bölgedeki kaynak suyunu kullanarak atık sularını şehir atık su şebekesine bırakmıştır.

Belediye Cezaları:
Belediye ekipleri, işletmeye 755 bin lira atık su bedeli ve kaçak atık su cezası kesmiştir.

Hukuki Mücadele Başlıyor:
İşletme, devralınan tarihten önceki cezayı ödememe ve devralındıktan sonra belirlenerek hesaplanması gereken atık su bedeli için dava açmıştır.

Yerel Mahkeme Kararı:
Yerel mahkeme, işletmenin taleplerini reddederek davayı sonlandırmıştır.

İstinaf Mahkemesi Müdahalesi:
İstinaf mahkemesi, otel işletmesinin devralındıktan sonraki tarihler için belirlenen 94 bin liralık atık su bedelinin ödenmesine karar vermiştir.

Temyiz ve Yargıtay Kararı:
Otel işletmesinin temyiz başvurusu üzerine Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, istinaf kararını onaylamış ve atık su bedeli ile ilgili önemli bir hukuki prensibi vurgulamıştır.

Yargıtay Kararının Gerekçesi:
Daire, kendi taşınmazındaki kuyudan su çıkararak kullanılan kişi ve kuruluşlardan kaçak su bedeli alınamayacağını, ancak üretilen atık suyun kanalizasyon tesislerine verilmesi durumunda atık su bedelinin alınabileceğini belirtmiştir. Bu nedenle, işletmenin temyiz itirazları reddedilmiş ve istinaf kararı onanmıştır.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız