Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | Kamu işçisi ek zam istiyor: Oranı açıklandı

Kamu işçisi ek zam istiyor: Oranı açıklandı

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kayabaşı, tüm kamu işçilerine yüzde 49,25'lik artış yapılmasını talep ediyor.

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kayabaşı, tüm kamu işçilerine yüzde 49,25'lik artış yapılmasını talep ediyor.

Kamu işçisi ek zam istiyor: Oranı açıklandı

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kayabaşı, kamu işçilerinin maaşlarındaki iyileştirmenin tüm kamu çalışanlarına yansıtılması gerektiğini belirtti.

Kayabaşı, yazılı açıklamasında, asgari ücretlilerin, memurların, ve emeklilerin maaş ve ücretlerinde yapılan artışı olumlu bulduklarını ifade etti.

Kamuda çalışan işçilerin maaşlarına yapılan artışın, toplu iş sözleşmelerinin ücret zammı dönemlerinde uygulanması gerektiğini vurgulayan Kayabaşı, ancak artan enflasyon nedeniyle kamu işçilerinin alım gücünün azaldığını ve bu nedenle daha fazla zam talep ettiklerini belirtti.

Kayabaşı, kamu işçilerinin diğer kesimlerle arasındaki ücret farkının kapatılması gerektiğini ve kamu işçilerinin beklentilerinin arttığını dile getirdi.

"Kamuda çalışan işçilerin ücretlerindeki dengesizliğin giderilmesi ve çalışma barışının sürdürülmesi için hükümete çağrıda bulunuyoruz" diyen Kayabaşı, 29 Ocak 2024 tarihinde imzalanan ek çerçeve anlaşma protokolüyle yapılan düzenlemeleri olumlu bulduklarını ancak tüm kamu işçilerinin yüzünü güldürecek yeni bir düzenlemenin yapılması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız