Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | Kamu çalışanlarının odak noktası 3600 ek gösterge

Kamu çalışanlarının odak noktası 3600 ek gösterge

Kamu çalışanlarının uzun süredir beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesi için Memur-Sen'den acil talep geldi.

Kamu çalışanlarının uzun süredir beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesi için Memur-Sen'den acil talep geldi.

Kamu çalışanlarının odak noktası 3600 ek gösterge

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, kamu çalışanlarının merakla beklediği 3600 ek gösterge vaadinin acilen yerine getirilmesini talep etti.

Ek Gösterge Düzenlemesi Önemli Artışlar Getirdi

Tonbul, 3600 ek gösterge düzenlemesinin, Memur-Sen tarafından önceki dönemde alınan kararların bir sonucu olduğunu hatırlatarak, bu adımların 5,3 milyon kamu görevlisinin maaşlarında önemli artışlar sağladığını vurguladı.

Yeni Talep: Birinci Dereceye Gelenler İçin 3600 Ek Gösterge

Hacı Bayram Tonbul, bir sonraki dönemde, birinci dereceye gelen kamu çalışanları için 3600 ek gösterge talebinde bulunduklarını açıkladı. Tonbul, "Geçen yıl yapılan toplu sözleşmede bu talep kayıt altına alındı ve şimdi uygulanma zamanı geldi. Artık harekete geçilmesini bekliyoruz" dedi.

Gelir Artışı Bekleniyor

Tonbul, birinci derecedeki kamu çalışanları ve emeklilere yapılacak olan ek gösterge düzenlemesinin gelirlerinde artış sağlayacağını belirtti. Bu düzenlemeden, mevcut emeklilerin yanı sıra çalışan kamu görevlilerinin de yararlanacağını söyledi.

Emeklilik İçin Bekleyiş

3600 ek gösterge vaadinin hayata geçirilmesini bekleyen birçok memurun olduğunu ifade eden Tonbul, bu düzenleme ile birlikte emekli olacak kişi sayısının artacağını ve böylece gençlerin kamuda iş bulma şansının artacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız