Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | İstanbul Havalimanı'nda bayram yoğunluğu! Tatilciler akın etti

İstanbul Havalimanı'nda bayram yoğunluğu! Tatilciler akın etti

Ramazan Bayramı'na yönelik seyahat planları artarken, İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yoğunluk giderek artıyor.

Ramazan Bayramı'na yönelik seyahat planları artarken, İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yoğunluk giderek artıyor.

İstanbul Havalimanı'nda bayram yoğunluğu! Tatilciler akın etti

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, vatandaşlar memleketlerinde, tatil bölgelerinde veya yurt dışında vakit geçirmek için harekete geçiyorlar. İstanbul Havalimanı da bu hareketliliğin merkezinde bulunuyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren havalimanında uzun kuyruklar ve kalabalık bir atmosfer oluştu.

A W178255 04 Result

Vatandaşların büyük bir kısmı, bayram tatilini şehir dışında geçirmek isteyenlerden oluşuyor. Bu nedenle, İstanbul Havalimanı ilk durağı haline geldi. Yoğunluk, özellikle ana nizamiye giriş kapısında ve terminalin bulunduğu caddede uzun araç kuyruklarına yol açtı. İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA ekipleri, yoğunluğu yönetmek ve yolcuları mağdur etmemek adına önlemler aldılar. Güvenlik kontrolü ve bilet işlemleri için kontuarlarda uzun sıralar oluştu. Özellikle iç hat kontuarlarında ve uçağa geçiş noktalarında kuyrukların uzunluğu dikkat çekti. Aileler, vakit kaybetmemeleri için özel olarak ayrılan bölümden geçirildiler.

A W178255 01 Result

Yolcuların Gözünden Bayram Hareketliliği

Bayram tatilini ailesiyle birlikte Elazığ’da geçirecek olan Muhammet Atıf Yılmaz, planlı hareket etmek adına biletini önceden aldığını belirtti. İstanbul'dan ayrılmadan önce, herkesin güzel bir bayram geçirmesini diledi. Serkan Ersoy ise, İstanbul'dan Isparta'ya gitmek üzere ailesiyle birlikte yola çıktı. Ancak, 9 günlük tatil süresince yaşanan yoğunluk nedeniyle dönüş bileti bulmakta zorlandığını ifade etti. Tüm vatandaşlara sağlıklı ve huzurlu bayramlar diledi.

A W178255 02 Result

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Beklenen Yoğunluk

Sabiha Gökçen Havalimanı da Ramazan Bayramı süresince yoğunluk yaşanması beklenen havalimanları arasında yer alıyor. Tatil boyunca günlük yaklaşık 700 uçuş gerçekleştirilmesi planlanıyor. Toplamda 6 bin 500 uçuşla 1 milyonun üzerinde yolcunun hizmet alması öngörülüyor. Havalimanındaki yoğunluğun, bayramın ilk gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

A W178255 06 Result

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız