Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | “Hesabı sandıkta sorulacak”

“Hesabı sandıkta sorulacak”

Birleşik Kamu-İş Antalya Şubesi, Attalos Meydanı’nda 2023 bütçesinin toplumdan yana olmadığını belirten ‘Sermayeye değil emekçiye bütçe’ sloganı ile basın açıklaması yaptı.

Birleşik Kamu-İş Antalya Şubesi, Attalos Meydanı’nda 2023 bütçesinin toplumdan yana olmadığını belirten ‘Sermayeye değil emekçiye bütçe’ sloganı ile basın açıklaması yaptı.

“Hesabı sandıkta sorulacak”

Birleşik Kamu İş Antalya İl Başkanı Sadık Acar, “AKP iktidarının artık zengini zengin etme çabasını ve seçim yatırımlarını yurttaşların emeklerinden kesilen paralarla finanse etmeyi bırakıp, yurttaşın refahına yönelik bir bütçe hazırlanmasından yana tavır sergilemesi gerekmektedir. Aksi halde bunun hesabı sandıkta sorulacaktır” dedi.

Basın açıklamasına Birleşik Kamu-İş Antalya yöneticileri, Cumhuriyet Halk Partisi eski Milletvekili Tuncay Ercenk, CHP Antalya İl Kadın Kolları yöneticileri, gazeteci-aktivist Songül Başkaya, sendika üyeleri katıldı.

2-18

“BÜTÇE, YURTTAŞLARDAN YANA OLMALI”

AKP’nin özelleştirme politikalarının gün geçtikçe arttığını belirten, Birleşik Kamu İş Antalya İl Başkanı Sadık Acar, “Meclisin gündeminde olduğu ve plan görüşmelerinde bakanlıklara ayırılan bütçelerde yurttaşlardan yana bütçe planlaması yapılması gerekmektedir.  AKP iktidarının kamu kurumlarını tasfiye ettiği, özelleştirmelerin bütün hizmet kollarına yayıldığı ve kredili mevduat sistemi ile zenginin parasını koruma çabaları ile yurttaşlara ayırılan bütçe payı günden güne erimektedir.  Bugün ağır vergi yükleri altında ve yüksek enflasyon oranları ile günden güne yoksullaşan yurttaşlar bütçenin gelirlerinin yüzde 84’ünü vergileri ile karşılamaktadır. Bu vergilerin yüzde 64’ü doğrudan kesinti ile gelirlerimizden karşılanırken yüzde 35’i ise toplumun geneline yayılarak dolaylı yoldan hizmet ve tüketimden karşılanmaktadır. Kur korumalı mevduat faizleri ile parası olanın parasını korumaya çalışan AKP iktidarı bu yükü vergilerin yüzde 8’ini kur korumalı mevduat faizlerine aktarmıştır. Bunun yanı sıra kalkınmanın ve ilerlemenin en temel kalemi olan tarım üretimlerine 54 milyar lira ayırırken, bütçeden 565 milyar lira faiz giderlerine aktarılmaktadır” diye konuştu.

sadık acar

“EYT ÇÖZÜMÜ ASKIYA MI ALINDI?”

Başkan Sadık Acar,  ekonomik şartların emekçilerin üzerinde ağır bir etkisi olduğunu belirterek, “Çok kısa bir süre önce müjdeli bir şekilde açıklanan emeklilikte yaşa takılanların ödemelerine karşılık ayırılmaması akıllarda EYT çözümünün askıya alınacağı şüphesini getirmektedir. Toplumun çıkarlarını değil seçim yatırımlarını ve sınıfsal çıkarları gözeten bu bütçe görüşmelerinde yurttaşlardan yana bir tavır sergilenmemektedir. AKP’nin 2023 bütçesi emekçiler için açlık ve yoksulluktur. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; toplumdan yana olmayan bu bütçeyi kabul etmiyoruz. Emekçiler, emekliler ve kamu çalışanları olarak sefalet oranlarındaki maaşlarla üç haneli rakamları aşan enflasyonla mücadele etmeyi kabul etmiyoruz. AKP iktidarının artık zengini zengin etme çabasını ve seçim yatırımlarını yurttaşların emeklerinden kesilen paralarla finanse etmeyi bırakıp, yurttaşın refahına yönelik bir bütçe hazırlanmasından yana tavır sergilemesi gerekmektedir. Aksi halde bunun hesabı sandıkta sorulacaktır” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Arda KIR

 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız