Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | Hatice Kolçak’tan rekor düşüş uyarısı

Hatice Kolçak’tan rekor düşüş uyarısı

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, yeni haftanın işaretlerini vererek piyasalardaki rekor düşüşü duyurdu. Yatırımcılar, borsa ve küresel piyasalarda dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıldı.

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, yeni haftanın işaretlerini vererek piyasalardaki rekor düşüşü duyurdu. Yatırımcılar, borsa ve küresel piyasalarda dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıldı.

Hatice Kolçak’tan rekor düşüş uyarısı

Pazartesi günü piyasalarda yaşanan sert düşüş, yatırımcıları endişelendirdi. Borsalarda yüzde 6’ya yakın bir satış gerçekleşti ve bu, borsa endekslerinin hafta sonunu negatifte kapatmasına neden oldu. Küresel piyasalarda ise ABD'de artan resesyon endişeleri ve İran ile İsrail arasındaki gerilimler, haftanın başında tarihi bir düşüşe yol açtı. ABD tarafında beklenen faiz indirimi mesajının gelmemesi de bu düşüşü tetikleyen faktörler arasında yer aldı.

Borsa İstanbul'da Düşüş Devam Ediyor

Borsa İstanbul, hafta ortasında 10 bin 107 seviyesine kadar yükselmişken, haftanın son gününde 9.907 puan seviyesinde kapandı. Bu durum, pek çok yatırımcının yeni haftada borsa için neler beklemesi gerektiğini merak etmesine yol açtı. Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, canlı yayında yeni hafta için önemli uyarılarda bulundu.

Hatice Kolçak’tan Dikkat Çeken Açıklamalar

Kolçak, önümüzdeki hafta ABD tarafından açıklanacak enflasyon verisinin piyasalarda önemli etkiler yaratabileceğini belirtti. “Resesyon korkusu nedeniyle bir satış dalgası yaşandı. Bu haftaki enflasyon verisine dikkat etmemiz gerekiyor. Borsadaki düşüşü birinci dalga olarak değerlendiriyorum. İkincisi önümüzdeki hafta gelebilir,” dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız