Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | Hamsi yerini istavrite bıraktı! İşte istavrit fiyatı

Hamsi yerini istavrite bıraktı! İşte istavrit fiyatı

Denizlerde hamsi azalınca tezgahlarda istavrit bolluğu yaşanıyor. Hamsi fiyatlarının yükselmesiyle birlikte balıkçılar istavrite yöneldi.

Denizlerde hamsi azalınca tezgahlarda istavrit bolluğu yaşanıyor. Hamsi fiyatlarının yükselmesiyle birlikte balıkçılar istavrite yöneldi.

Hamsi yerini istavrite bıraktı! İşte istavrit fiyatı

Denizlerin vazgeçilmezi hamsi, Karadenizli balıkçıların ağlarına beklenenden daha az vurmaya başladı. Bu durum, tezgahlarda istavrit bolluğuna neden oldu.

Hamsi Yerini Istavrite Bıraktı! İşte Istavrit Fiyatı (2) Result

Kilogram fiyatı geçtiğimiz haftalarda 35 TL'ye kadar düşen hamsinin yerini, avı artan istavrit aldı. Şu anda hamsi kilosu 100 TL iken istavrit, 35 TL'den vatandaşların sofralarını süslüyor. Balıkçılar, hamsi avındaki azalmaya rağmen denizlerde bollaşan istavritle birlikte tekrar yüzleri güldürdü.

Hamsi Yerini Istavrite Bıraktı! İşte Istavrit Fiyatı (4) Result

Hamsi Bitti, İstavrit Devam Ediyor

Hamsinin azalmasıyla birlikte istavritin tezgahlarda bollaştığına dikkat çeken balıkçı Abdulkadir Vural, 'Av sezonu çok süper gidiyor. Hamsiyle başladık, istavritle devam ediyoruz. Eylül ayının ortalarında biraz balık ürünleri kıttı. Sonradan bollaşmaya başladık. Güzel bir sezon geçti. Hamsi olsun. Hamsi bittikten sonra istavrite başladık. İstavritin kilosu üç kilosu 100 liradan kilosunu ise 35 liradan satıyoruz. Şimdi hamsinin yaklaşık iki buçuk üç aylık bir avlanması vardı. Hamsi bitti, bunun yerini de istavrit aldı. Denizin kuru fasulyesi şu anda istavrit. Fiyatlar uygun. Piyasaya nazaran fiyatlar uygun. Otuz beş lira. Üç kilosu yüz lira. Denizde bol olduğu için fiyatlar güzel. Şu anda güzel devam ediyor. Nisan ayının on beşinde av yasağı bitiyor. O zamana kadar vatandaşımız tüketmeye devam eder. Balıklarım sabah erken saatlerde gelmeye başlıyor. Umduğumuzu bulduk. Hamsi balıkçıların yüzünü güldürdü' şeklinde konuştu.

Hamsi Yerini Istavrite Bıraktı! İşte Istavrit Fiyatı (3) Result

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız