Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | “Hakkımızı istiyoruz”

“Hakkımızı istiyoruz”

DİSK Genel-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Vedat Küçük, belediye şirket işçilerinin kayıplarının giderilerek kadro verilmesini talep etti. Başkan Küçük, “Belediye şirket işçileri de kamu işçisidir; haklarımızı istiyoruz!” dedi.

DİSK Genel-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Vedat Küçük, belediye şirket işçilerinin kayıplarının giderilerek kadro verilmesini talep etti. Başkan Küçük, “Belediye şirket işçileri de kamu işçisidir; haklarımızı istiyoruz!” dedi.

“Hakkımızı istiyoruz”

DİSK Genel-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Vedat Küçük, “Meclis’te grubu bulunan partilerle gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesinde nihayet zorunlu emeklilik haksızlığının düzeltilmesi ve yaşan bu hak gaspının giderilmesi yönünde olumlu sayılabilecek gelişme haberi geldi:  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kamuoyuna zorunlu emekliliğin kaldırılacağına yönelik açıklama yapıldı ve “Emeklilikte Yaşa Takılanlarla” (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi içinde zorunlu emeklilikle ilgili madde de komisyondan geçerek TBMM Genel Kurulu’na gönderildi. Zorunlu emekliliğin kaldırılmasına yönelik bu değişiklik, yüzbinlerce işçinin zorla emekli edilmesinin engellenmesi açısından olumlu bir gelişme olmakla birlikte, yıllarca kadroya geçme hayali kuran ve bugüne kadar zorla emekli edilmiş binlerce taşeron işçi için ise hayal kırıklığı olmuştur. Zira bu işçiler, çalışma istek ve haklarına rağmen, şirketlere geçirildikten sonra emekli olmak zorunda bırakılmış ve dolayısıyla mağdur edilmişlerdir” diye konuştu.

“MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Başkan Vedat Küçük, “Zorla emekli edilmiş olan bu işçilerin suçu neydi? Bu işçilerin yaşadıkları mağduriyeti nasıl gidermeyi düşünüyorsunuz? Bu işçiler büyük bir hak gaspına uğramış durumdadır. Biz belediye şirket işçisinin eşit, güvenceli ve kadrolu çalışma hakkının verilmesini, yaşanan hak kayıplarının giderilmesini istiyoruz. Çünkü belediye şirket işçileri de kamu işçisidir. Bu nedenle kadro onlar için hakkıdır. İlave tediye de diğer kamu işçileri gibi analarının ak sütü gibi hakkıdır. Kamuda sözleşmeli, geçici, ücretli personel istihdamı yerine, kadrolu güvenceli istihdam sağlanmalıdır. Belediye şirket işçileri kamu hizmeti yapmaktadır. Bu nedenle tüm belediye işçileri haklar konusunda eşit olmalı ve belediye şirket işçilerine de kadro ve ilave tediye hakkı verilmelidir. İş güvencesi hakkı tüm çalışanları kapsayan bir hak olarak yeniden düzenlenmelidir. Eşit iş yapan kamu çalışanları arasında mali, sosyal ve özlük farklılıkları giderilmelidir. 5393 sayılı Belediye Kanunu’ndaki norm kadro sınırlamaları kaldırılmalıdır. Bir kez daha tüm ilgililere duyurmak istiyoruz ki; “Belediye şirket işçileri de kamu işçisidir; haklarımızı istiyoruz!” mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz ve işçi sınıfına yaşatılan tüm haksızlıklar ve mağduriyetler karşısında haklarımızı sonuna kadar savunacağız” diye konuştu.

Haber Merkezi

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız