Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | Fatih Portakal'dan emekliye yüzde 5 zam şaşkınlığı!

Fatih Portakal'dan emekliye yüzde 5 zam şaşkınlığı!

Fatih Portakal, Sözcü TV'de %5 emekli zam haberini duyunca şaşırdı. En düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye çıktı, ama SSK ve Bağ-Kur'a yalnızca %5 zam yapıldı. Portakal, beklenen %12 yerine bu kararı şaşkınlıkla karşıladı.

Fatih Portakal, Sözcü TV'de %5 emekli zam haberini duyunca şaşırdı. En düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye çıktı, ama SSK ve Bağ-Kur'a yalnızca %5 zam yapıldı. Portakal, beklenen %12 yerine bu kararı şaşkınlıkla karşıladı.

Fatih Portakal'dan emekliye yüzde 5 zam şaşkınlığı!

Fatih Portakal, Sözcü TV Ana Haber Bülteni sırasında aniden gelen "son dakika" haberiyle emeklilere yapılan %5 zam kararına büyük bir şaşkınlıkla tepki gösterdi. Portakal, ekrana yansıyan gelişmeyi öğrenir öğrenmez, "Ne, yüzde 5 mi?" sözleriyle şaşkınlığını gizleyemedi. Bu sırada kendisine ulaşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait açıklamayı hemen yayına alan Portakal, "Şu anda mı, ver ver" diyerek izleyicilere aktardı.

Portakal, haberin detaylarına geçerken, "En az yüzde 49'a çekileceğini tahmin ediyordum" ifadeleriyle başladı. Emeklilere yapılan %5 zamın şok edici bir karar olduğunu belirten Portakal, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye çıkarılmasını olumlu bulduğunu ancak SSK ve Bağ-Kur emeklilerine sadece %5 zam yapılmasına şaşırdığını dile getirdi.

Portakal, şu sözlerle izleyicilere durumu aktardı: "Ne, yüzde 5 mi? Şu anda... Bu kadar mı? Şok edici bir şey gerçekten. Gerçekten şok edici bir karar. En düşük emekli maaşı 10 bin TL. 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye çıkardı ona bir şey demiyorum ama SSK ve Bağ-Kur emeklisine sadece yüzde 5 zam verildi. Yüzde 37 hariç. Onu aldık zaten. Ne kadar farklı bekleniyordu derseniz en az yüzde 12 bekleniyordu. Yüzde 12 yerine yüzde 5 verildi. Memur ve memur emeklisinin yüzde 49,25 aldığı yerde siz SSK ve Bağ-Kur emeklisine artı yüzde 5 zam yapıyorsunuz. 'İdare edin' demeye getiriyor Sayın Cumhurbaşkanı ve diyor ki; 'Temmuz'da eşitlenecek.' Ama hayır biz şimdi istiyoruz Sayın Cumhurbaşkanı. Yüzde 5 kime yeter? İmkânsız bir şey ya gerçekten şaşırdım. En az yüzde 49'a çekileceğini tahmin ediyordum."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız