Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | Emekliler yapılacak zam oranına inanmıyor! Müjdelere karnımız tok

Emekliler yapılacak zam oranına inanmıyor! Müjdelere karnımız tok

Emekliler sene sonunda yapılacak olan maaş zammına inanmadıklarını maaşlara geçinemediklerini söyledi. Emekliler kendilerine yapılacak zammı da açıkladı.

Emekliler sene sonunda yapılacak olan maaş zammına inanmadıklarını maaşlara geçinemediklerini söyledi. Emekliler kendilerine yapılacak zammı da açıkladı.

Emekliler yapılacak zam oranına inanmıyor! Müjdelere karnımız tok

Emekliler, açlık sınırının altında yaşamlarını sürdürdüklerini belirterek, medyada kendilerine yapılan yaklaşık yüzde 50 zam müjdesine şüpheyle yaklaşıyor. Bazı emekliler, maaşlarına yüzde 50 zam yapılmasının hayatlarını kolaylaştırmayacağını, en temel ihtiyaçlarını bile karşıayamadıklarını ifade ediyorlar.

Bir emekli, sadece 8 TL parasının olduğunu göstererek, "Yalanlara karnımız tok" dedi. Emekli maaşının yetersiz olduğunu söyleyen bu kişi, bu parayı borç aldığını ve bunun cebinde durduğunu ancak alışveriş yapamadığını açıkladı. Bu emekli, genellikle aldığı ürünlerin fiyatlarının zamlanmadan önceki fiyatlarını takip ettiğini ve alışveriş yapamadığını dile getirdi. Bir diğer emekli, düşük maaşıyla geçinmeye çalıştığını, marketlerin fiyat etiketlerini zamlı olarak görmeden önce alışveriş yapmak istediğini belirtti.

Bu emekliye göre, sürekli olarak yapılan indirim kampanyaları da gerçekçi değil ve tüketiciyi yanıltıyor. Örneğin, bir süpermarkette daha önce 5 kilogram unun 79 TL olduğunu söyleyen bu emekli, kampanyanın başlamasıyla aynı ürünün fiyatının 112 TL'ye yükseldiğini ve bu tür kampanyaların gerçek indirimler sunmadığını vurguladı.

Maaşlar ay sonuna yetmeyecek

Emekliler, devletin enflasyon farkını yüzde 25.11 olarak açıkladığını ve bu oranın TÜİK tarafından belirlendiğini belirterek, yüzde 50 zam beklentisinin gerçekçi olmadığını düşünüyorlar. Bir emekli, sürekli artan giderlerin ve enflasyonun göz önüne alındığında, yüzde 50 zamın yetersiz olacağını ifade etti. Ayrıca, yüzde 50 zamın büyük ihtimalle yerel seçimler nedeniyle verileceğini ve seçimlerin ardından yaşanan ek zamların bu artışın bir kısmını geri alabileceğini belirtti. Emekliler, en düşük maaşın artırılmasının gerekliliğini vurgularken, yaşam maliyetlerinin arttığını ve maaşların bu artışla ay sonuna yetmeyeceğini ifade ediyorlar.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız