Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | Deutsche Bank: Türkiye'de faiz artışı ihtimali yüksek

Deutsche Bank: Türkiye'de faiz artışı ihtimali yüksek

Deutsche Bank'un tahminiyle Mart ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan yüksek bir faiz artışı bekleniyor. Analistler, ekonomideki zorluklara ve belirsizliklere dikkat çekiyor, uzun vadeli politika beklentilerini paylaşıyorlar.

Deutsche Bank'un tahminiyle Mart ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan yüksek bir faiz artışı bekleniyor. Analistler, ekonomideki zorluklara ve belirsizliklere dikkat çekiyor, uzun vadeli politika beklentilerini paylaşıyorlar.

Deutsche Bank: Türkiye'de faiz artışı ihtimali yüksek

Deutsche Bank, Türkiye'deki enflasyon dinamiklerindeki kötüleşme nedeniyle politika faizi tahminini güncelledi. Bloomberg HT'nin aktardığı habere göre banka, Mart ayındaki toplantıda 500 baz puanlık faiz artışının 'yüksek ihtimal' olduğunu ve faizin yüzde 45'ten yüzde 50'ye çıkabileceğini belirtti.

Analist Yorumları

Yiğit Onay liderliğindeki analistler, ekonomik politikaların doğru yönde ilerlediğini belirtti. Fitch'in son kredi notu artışının, geleneksel politikalara dönüşün bir yansıması olduğunu ifade ettiler. Ancak, kısa vadede ekonomide zorluklar devam ediyor. Bu zorluklar arasında kalıcı enflasyonist baskılar ve bankanın net rezervlerindeki belirgin düşüş bulunuyor. Ayrıca, yaklaşmakta olan yerel seçimlerin belirsizlik oluşturduğu vurgulanıyor. Türk Lirası'ndaki değer kaybının döviz talebini artıracağı endişesi de analistler arasında dikkat çekiyor.

Uzun Vadeli Beklentiler

Analistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son çeyreğe kadar beklemede kalmasını ve faiz indirimlerinin kademeli olmasını beklediklerini belirtiyorlar. Yıl sonu politika faizi tahminlerinin yüzde 45 olduğunu aktarıyorlar.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız