Güney Çelik Hasır ve Demir AŞ, Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer almasına rağmen konkordato talebinde bulundu. Şirkete, 3 aylık geçici bir mühlet verildi ve 1.3 milyar lira civarında borcu olduğu belirlendi. Bu süre zarfında şirketin faaliyetlerini denetlemek üzere 3 kişilik bir komiser heyeti atandı. Kararın ardından, üretimine ara verilen dev fabrika tekrar faaliyete geçti.
Halk TV muhabiri Dinçer Gökçe'nin haberine göre, şirketin konkordato sürecine sebep olan temel faktör, şirketin üç kardeş arasında yaşanan anlaşmazlık olduğu ortaya çıktı. Güney Çelik'in toplam borcu 1.3 milyar lirayı bulurken, bu borç nedeniyle şirketin 550 çalışanı, alamadıkları ücretlerinden dolayı eylem yapmıştı. Şirket ortakları arasındaki anlaşmazlık, şirket için zorlu bir dönemi beraberinde getirdi ve bu durumla ilgili dikkat çeken bir dava açıldı.
Güney Çelik'e alacaklı olan bir lojistik şirketi, konkordato talebiyle İstanbul Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Lojistik şirketinin avukatı Enes Yarar'ın imzasını taşıyan dava dilekçesinde, şirketin ortakları arasındaki anlaşmazlık nedeniyle borçlu şirketin iflasa sürüklendiği ifade edildi. Dilekçede, şirketin iflas etmesi durumunda kendilerinin ve diğer alacaklıların alacaklarını tahsil edemeyeceği, ayrıca 550 işçinin işsiz kalacağına dikkat çekildi. Dilekçede, Güney Çelik için konkordato kararı alınması talep edildi.
İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, talebi inceledikten sonra 2 Şubat'ta ara kararını verdi. Mahkeme, şirket lehine geçici mühlet kararı aldı ve bu kararla birlikte şirket, hacizlere karşı koruma altına alındı.