Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan açıkladı

Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gazetecilerle bir araya gelerek emeklilerin geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gazetecilerle bir araya gelerek emeklilerin geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gazetecilerle bir araya gelerek emeklilerin geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. EYT kapsamında emekli olan vatandaşların sayısının yanı sıra gelecekte kaç kişinin EYT'li olacağı sorusuna da yanıt arandı. Bakan Işıkhan, emeklilik hakkı kazananların sayısının 2 milyona yaklaştığını ve 5 yıl içinde bu sayının 2,5 milyona çıkmasını beklediklerini belirtti. Şu anda EYT kapsamında emekli olan ve çalışmaya devam eden 1 milyon vatandaş bulunuyor.

"Kök Aylık ve Emeklilerin Durumu"

Emeklilerin yaşam standartlarını artırmak adına kök aylık konusu da gündemdeydi. Bakan Işıkhan, kök aylığı 10 bin liranın altında olan 3 milyon 601 bin 551 emeklinin bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, sosyal hayata dair hizmetlerden yararlanmalarını sağlamak için dinamik ve kullanışlı bir altyapı oluşturacaklarını belirtti.

Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan açıkladı

"Emekli Destek Paketi ve Projeler"

Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik yeni destek projelerinden de bahsetti. Kamu kurumlarıyla birlikte bankalar ve özel şirketlerle protokoller imzalanacağını dile getiren Işıkhan, emeklilere konaklama, ulaşım, gıda, giyim, sağlık, sosyal ve eğitim faaliyetlerinde ayrıcalıklı hizmetler sunulacağını belirtti.

"Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak?"

Bayram ikramiyelerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, ikramiyelerin 3 bin liraya yükseltildiğini ve bayramdan önce ödeneceğini söyledi. Takvimlendirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Işıkhan, yakın zamanda resmi bir takvimin açıklanacağını belirtti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız