Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | Bankalar arasında en yüksek ödenmeme oranı ihtiyaç kredilerinde!

Bankalar arasında en yüksek ödenmeme oranı ihtiyaç kredilerinde!

Nisan ayında bankalarca kullandırılan bireysel kredilerin dağılımı dikkate alındığında en yüksek ödenmeme oranı ihtiyaç kredilerinde görüldü.

Nisan ayında bankalarca kullandırılan bireysel kredilerin dağılımı dikkate alındığında en yüksek ödenmeme oranı ihtiyaç kredilerinde görüldü.

Bankalar arasında en yüksek ödenmeme oranı ihtiyaç kredilerinde!

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'nin Nisan 2024 verilerine göre, bu yılın ilk dört ayında kredi kartı borçlarından kaynaklanan yasal takibe geçişlerde önemli bir artış yaşandı. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla bu oran yüzde 70'e ulaştı. İlk dört ayda, bireysel kredi kartı borçları nedeniyle yasal takibe alınan kişi sayısı 428 bin 678'e yükseldi. Sadece Nisan ayında ise, bu rakam 124 bin 959 kişi olarak gerçekleşti.

Bireysel Kredi Borçlarındaki Yasal Takip Artış Gösterdi

Aynı dönemde, bireysel kredi borçlarından kaynaklanan yasal takiplerde de dikkate değer bir artış yaşandı. Bu borçlardan dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32,5 artarak 354 bin 976'ya ulaştı. Her iki tür borç nedeniyle yasal takibe alınan borçlu sayısı ise yüzde 42,5 artışla 602 bin 107 kişi oldu.

En Yüksek Ödenmeme Oranı İhtiyaç Kredilerinde Görüldü

Nisan ayında bankalar tarafından kullandırılan bireysel kredilerin dağılımı incelendiğinde, ödenmeme oranının en yüksek olduğu kredi türünün ihtiyaç kredileri olduğu belirlendi. Nisan ayında ihtiyaç kredilerinde ödeme yapılmayacağı tahminiyle tasfiye edilecek krediler, toplam brüt kredilerin yüzde 3,23'ünü oluşturdu. Bu oran, konut kredilerinde yüzde 0,1 ve otomobil kredilerinde yüzde 0,2 olarak belirlendi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız