Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | Bakanlık duyurdu! Türk Lirası için 20 yıl sonra bir ilk

Bakanlık duyurdu! Türk Lirası için 20 yıl sonra bir ilk

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 20 yıl aranın ardından Türkiye’de ikinci kez enflasyon muhasebesinin uygulanacağını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 20 yıl aranın ardından Türkiye’de ikinci kez enflasyon muhasebesinin uygulanacağını duyurdu.

Bakanlık duyurdu! Türk Lirası için 20 yıl sonra bir ilk

Türkiye’de 20 yıl sonra ilk kez, enflasyonun yüksek olduğu bir dönemde, mali tablolarda enflasyon düzeltmesi yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu yıl sonunda uygulanmaya başlayacak olan enflasyon muhasebesinin, 2024 ve sonrasında vergi matrahını nasıl etkileyeceğini açıkladı.

Enflasyon düzeltmesi, bilançoda yer alan parasal olmayan kıymetlerin (stoklar, ticari mallar, sabit kıymetler vb.) değerlerinin, enflasyon oranına göre güncellenmesi demektir. Bu sayede, mali tabloların gerçeği yansıtması ve vergilendirmenin adil olması sağlanır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na göre, orta vadeli programda öngörülen enflasyon tahminleri çerçevesinde, enflasyon düzeltmesi 2024 ila 2026 yılları arasında yapılacak.

2027 yılından itibaren ise enflasyon düzeltmesine gerek kalmayacak. Enflasyon düzeltmesinin sektörler ve şirketler üzerinde vergi matrahını artırıcı ya da azaltıcı etkisi olabilecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız