Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | Bakan Şimşek: Kamuda tasarruf paketini pazartesi günü açıklayacağız

Bakan Şimşek: Kamuda tasarruf paketini pazartesi günü açıklayacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacaklarını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacaklarını duyurdu.

Bakan Şimşek: Kamuda tasarruf paketini pazartesi günü açıklayacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Finans Merkezi'ndeki VakıfBank Genel Müdürlük'te düzenlenen Türkiye'nin ATM Merkezi-TAM projesi lansmanında önemli açıklamalarda bulundu.

Kamuda Tasarruf Paketi Ne Zaman Başlayacak?

Önümüzdeki dönemde kamu maliyesine ilişkin bir çok hususta adım atacağız. Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile birlikte tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız. Bu ilk bu son olmayacak. Buna benzer yaptığımız çalışmalar var. Önümüzdeki dönemde dezenflasyon programını ve sürecini nasıl güçlendireceğiz ona yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Dolayısıyla program çalışıyor ve çalışmaya devam edecek. Enflasyon ile ilgili dün Merkez Bankası çok geniş değerlendirmelerde bulundular. Çok iyi iş çıkarıyorlar, ekip çok güçlü. Piyasada bu işi bilenlerin beklentisi önümüzdeki 12 ayda enflasyonun yüzde 35 civarına ineceği. Bu bizim öngörülerimizin biraz önünde.

Bakan Şimşek, konuşmasında enflasyonu tek haneye indirmenin önemini vurgulayarak, bu hedef doğrultusunda gereken adımların atılacağını belirtti. Vatandaşların refahını artırmak için enflasyonun kontrol altına alınmasının gerekliliğine değinen Bakan Şimşek, gecikmeli para politikasının devreye gireceğini ve maliye politikasının da bu yönde destekleyici olacağını ifade etti.

Kamu Maliyesine Yönelik Atılacak Adımlar

Gelecek dönemde kamu maliyesine ilişkin birçok alanda adımlar atacaklarını belirten Bakan Şimşek, önümüzdeki Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile birlikte tasarruf verimlilik paketini açıklayacaklarını söyledi. Bu paketin ilk olmayacağını ve benzer çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Şimşek, dezenflasyon programının güçlendirilmesi için çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini dile getirdi.

Fiyat İstikrarı ve Ekonomik Büyüme Hedefleri

Enflasyonun düşmesi ve ekonomik istikrarın sağlanmasıyla birlikte, hükümetin hedefleri ile piyasa öngörüleri arasındaki farkın kapanacağına inandıklarını belirten Bakan Şimşek, fiyat istikrarının sağlanmasıyla Türkiye'nin kalkınmasının hızlanacağını ifade etti. Fiyat istikrarının vatandaşların refahının kalıcı olarak artırılması için temel bir gereklilik olduğunu vurgulayan Şimşek, bunun tek haneli enflasyon ile mümkün olabileceğini belirtti.

Türkiye'nin Yapısal Dönüşüm Programı

Bakan Şimşek, Türkiye'nin yapısal dönüşümünü içeren bir programları olduğunu dile getirerek, bu programın amacının ülkedeki makroekonomik dengesizliklerin giderilmesi ve sürdürülebilir yüksek büyümeyi sağlamak olduğunu belirtti. Programın odak noktasının enflasyonu tek haneye indirmek olduğunu vurgulayan Şimşek, ülkenin kalkınma ve gelişme sürecini hızlandırmayı nihai amaç olarak gösterdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız