Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | Bakan Bolat açıkladı! Deprem bölgesi için yeni kampanya: 75 işletme katıldı

Bakan Bolat açıkladı! Deprem bölgesi için yeni kampanya: 75 işletme katıldı

Deprem bölgesinde ticareti canlandırmak ve esnafa destek olmak için Ticaret Bakanlığı ve TOBB tarafından başlatılan E-Birliktelik kampanyası ile ilgili detaylar açıklandı.

Deprem bölgesinde ticareti canlandırmak ve esnafa destek olmak için Ticaret Bakanlığı ve TOBB tarafından başlatılan E-Birliktelik kampanyası ile ilgili detaylar açıklandı.

Bakan Bolat açıkladı! Deprem bölgesi için yeni kampanya: 75 işletme katıldı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, deprem bölgesinin kalkındırılmasına destek olmak amacıyla E-Birliktelik kampanyasını başlattıklarını ifade etti. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde ticareti canlandırmak amacıyla Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile iş birliği içinde hazırlanan kampanyanın 3 ay boyunca devam edeceğini belirtti.

E-Seferberlik: Deprem Bölgesine Yardım

Bakan Bolat, yapılan çalışmaların yanı sıra ‘E-ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği (E-Seferberlik)’nin de toplamda 75 işletmenin katılımıyla başlatıldığını açıkladı. Bu çerçevede, deprem bölgesine 397 milyon 76 bin 249 Türk Lirası değerinde 4 milyon 716 bin 579 adet ürünün e-ticaret platformları aracılığıyla satıldığını dile getirdi.

Deprem Bölgesine Destek: E-Birliktelik Kampanyası

Bakan Bolat, depremden etkilenen 11 ile destek olmak amacıyla ‘Elektronik Ticaretle Birlikte Çok Daha İyiye (E-Birliktelik)’ kampanyasını başlattıklarını duyurdu. Kampanyaya katılan e-ticaret şirketlerinin deprem bölgesinde yer alan ancak daha önce e-ticaret faaliyetinde bulunmayan esnaf ve tacirlere çeşitli destekler sağlayacağını belirtti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise deprem bölgesinin toparlanması için üretim ve ticaret hayatını canlandırmanın önemine vurgu yaptı. Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre 2023 yılının ilk 6 ayında e-ticaret hacminin 652 milyar liraya ulaştığını ve e-ticaretin genel ticaret içindeki payının ilk kez yüzde 20'nin üzerine çıktığını belirtti.

Kampanyanın Süresi ve Destekler

Kampanyanın 3 ay boyunca devam edeceğini belirten Hisarcıklıoğlu, e-ticaret şirketlerinin deprem bölgesinde bulunan ve e-ticaret platformlarında satış yapacak şirketlere 3 ay boyunca komisyon ve hizmet bedeli alınmayacağını açıkladı. Ayrıca, bölgedeki satıcıların ve ürünlerinin reklam desteği alarak ülke genelinde öne çıkması ve satış miktarlarının artırılması sağlanacak.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız