Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | 3 Dev mermer firması birden konkordato ilan etti!

3 Dev mermer firması birden konkordato ilan etti!

Afyonkarahisar'da üç mermer firmasının konkordato ilan etmesi sektörde endişe yarattı. Borçlarını ödeyemeyen firmaların yeniden yapılandırma çabaları devam ediyor.

Afyonkarahisar'da üç mermer firmasının konkordato ilan etmesi sektörde endişe yarattı. Borçlarını ödeyemeyen firmaların yeniden yapılandırma çabaları devam ediyor.

3 Dev mermer firması birden konkordato ilan etti!

Afyonkarahisar'da bulunan mermer firmaları, ekonomik sıkıntılarla baş etmeye çalışıyor. Üç firma, borçlarını ödeyemedikleri için konkordato ilan etti. Bu durum, sektördeki diğer şirketler arasında da endişe yaratıyor. Peki, konkordato süreci ne anlama geliyor ve detaylar neler?

Temmer Mermer, Natura Mermer ve Temmer Eksport Borçlarını Ödeyemedi

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi'nde 1998 yılında kurulan Temmer Mermer, 40 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Ancak, ekonomik zorluklar Temmer Mermer'i de etkiledi. Firma, borçlarını ödeyemediği için konkordato talep etti. Afyonkarahisar 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Temmer Mermer'in konkordato talebini kabul etti.

Konkordato Süreci Başladı: İşte Detaylar

Temmer Mermer'in yanı sıra, Natura Mermer ve Temmer Eksport da borçlarını ödeyemedikleri için konkordato ilan etti. Natura Mermer, Eskişehir Ocak Şubesi üzerinden konkordato talep etti. Temmer Eksport ise aynı şekilde konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme, bu firmaların borçlarını yeniden yapılandırmasına izin verdi.

Konkordato Komiserleri Atandı

Afyonkarahisar 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, 27 Mayıs 2024 tarihinde ilan yayımladı. Alacaklılar, 7 gün içinde itiraz edebilirler. Mahkeme, konkordato komiserlerini atadı: Mali müşavir Şerife Balta, avukat Oğuz Kaçan ve maden mühendisi Ömer Zontur. Bu komiserler, konkordato sürecini yönetecek.

Borçlar Yeniden Yapılandırılıyor: İşler Nasıl Devam Edecek?

Konkordato ilan eden firmalar, borçlarını yapılandırarak faaliyetlerine devam etmeyi hedefliyor. Bu süreç, iflası engellemeyi ve istihdamı korumayı amaçlıyor. Ekonomik kriz dönemlerinde, konkordato ilanları artış gösteriyor. Afyonkarahisar'daki üç mermer firması da, işlerini sürdürebilmek için bu adımı attı.

Bu firmaların mali durumlarını toparlamaları kritik önem taşıyor. Aksi takdirde, iflas kaçınılmaz olabilir. Afyonkarahisar'da yaşanan bu durum, ekonomik krizin etkilerini gözler önüne seriyor. Temmer Mermer, Natura Mermer ve Temmer Eksport, konkordato sürecinde borçlarını ödemeye çalışıyor. Umarız ki, bu firmalar mali yapılarını düzeltebilir ve faaliyetlerine devam edebilirler.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız