Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Dünya | Remal Kasırgası Hindistan ve Bangladeş'te yıkıcı etkisini gösterdi

Remal Kasırgası Hindistan ve Bangladeş'te yıkıcı etkisini gösterdi

Remal Tropikal Kasırgası, Hindistan ve Bangladeş'te en az 16 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Remal Tropikal Kasırgası, Hindistan ve Bangladeş'te en az 16 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Remal Kasırgası Hindistan ve Bangladeş'te yıkıcı etkisini gösterdi

Yılın ilk büyük kasırgası olan Remal Tropikal Kasırgası, Hindistan ve Bangladeş'i vurdu. Kasırga, en az 16 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Ayrıca, milyonlarca kişi elektriksiz kaldı.

 Remal Kasırgası Hindistan ve Bangladeş'te yıkıcı etkisini gösterdi

Bangladeşli iklim uzmanı Liakath Ali, kasırganın birçok bölgede suların yükselmesine ve drenaj sistemlerinin zorlanmasına neden olduğunu belirtti. Ali, 'Birçok insan mahsur kaldı. Milyonlarca insanın elektriksiz ya da barınaksız kalacağı uzun bir gece daha olacak. İnsanlar evlerinin, topraklarının ve hayvanlarının ne kadar zarar gördüğü konusunda hiçbir fikre sahip değiller' dedi. Bangladeş'te en az 10 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 35 bin ev yıkıldı ve 115 bin ev kısmen hasar gördü.

 Remal Kasırgası Hindistan ve Bangladeş'te yıkıcı etkisini gösterdi

Hindistan'daki Durum

Hindistan'da ise 4'ü elektrik çarpması sonucu 6 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, bin 200 elektrik direği ve 52 ağaç devrildi. Yetkililer, Bangladeş'te yaklaşık 800 bin ve Hindistan'da yaklaşık 110 bin olmak üzere her iki ülkede de yaklaşık 1 milyon kişinin sığınaklara sığındığını açıkladı.

UNICEF'ten Uyarı

UNICEF Bangladeş Temsilcisi Sheldon Yett, 3,2 milyonu çocuk olmak üzere 8,4 milyondan fazla insanın sağlık, beslenme, sanitasyon ve güvenlik riski altında olduğunu söyledi.

 Remal Kasırgası Hindistan ve Bangladeş'te yıkıcı etkisini gösterdi

Kasırganın rüzgar hızı saatte 135 kilometreye ulaştı ve dün geç saatlerde Bangladeş'in güneyindeki Mongla Limanı ve Hindistan'ın Batı Bengal bölgesindeki Sagar Adaları çevresinden geçerek karaya ulaştı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız