Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Dünya | Kuzey Kore sualtı nükleer silah sistemini test etti

Kuzey Kore sualtı nükleer silah sistemini test etti

Kuzey Kore Savunma Bakanlığı, ABD, Güney Kore ve Japonya'nın Kore Yarımadası yakınlarında gerçekleştirdiği ortak deniz tatbikatına yanıt olarak sualtı nükleer silah sistemi Haeil-5-23ün Japon Denizi'nde test edildiğini açıkladı.

Kuzey Kore Savunma Bakanlığı, ABD, Güney Kore ve Japonya'nın Kore Yarımadası yakınlarında gerçekleştirdiği ortak deniz tatbikatına yanıt olarak sualtı nükleer silah sistemi Haeil-5-23ün Japon Denizi'nde test edildiğini açıkladı.

Kuzey Kore sualtı nükleer silah sistemini test etti

Kuzey Kore Savunma Bakanlığı, ABD, Güney Kore ve Japonya'nın Kore Yarımadası yakınlarında gerçekleştirdiği ortak deniz tatbikatına yanıt olarak sualtı nükleer silah sistemi "Haeil-5-23"ün Japon Denizi'nde test edildiğini açıkladı. Kuzey Kore'nin Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, tatbikata tepki olarak gerçekleştirilen bu testin, ABD ve müttefiklerine karşı Kuzey Kore'nin güvenliğini koruma amacını taşıdığı vurgulandı. Açıklamada, Kuzey Kore ordusunun düşmanca askeri manevraları caydırmak için çaba sarf edeceği ve ABD ile müttefiklerinin bölgedeki eylemlerine sert bir şekilde tepki göstereceği belirtildi.

Aynı zamanda, Kuzey Kore'nin sualtı nükleer saldırı aracı olan "Haeil-5-23"ün ilk testini 2023 yılında gerçekleştirdiği hatırlatıldı. Bu sualtı aracının görevinin büyük ölçekli bir tsunamiyi patlatmak olduğu belirtilmişti.

ABD, Güney Kore ve Japonya ise geçtiğimiz günlerde Kore Yarımadası'nın güneyinde ortak bir deniz tatbikatı gerçekleştirmişlerdi. Tatbikatta, ABD'nin nükleer uçak gemisi USS Carl Vinson dahil 3 ülkeden 9 savaş gemisi yer almıştı. Tatbikatın, Kuzey Kore'nin nükleer silah ve füze tehdidine karşı ortak caydırıcılık ve müdahale kabiliyetlerini güçlendirmeyi amaçladığı ifade edilmişti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız