Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Dünya | Kızıldeniz'de Husiler İngiliz Petrol Tankerine Saldırdı

Kızıldeniz'de Husiler İngiliz Petrol Tankerine Saldırdı

Yemen'deki İran destekli Husiler, Kızıldeniz'de petrol tankerlerini hedef almaya devam ediyor. Son saldırıda, İngiltere'ye ait bir petrol tankerinde küçük çaplı hasar meydana geldi.

Yemen'deki İran destekli Husiler, Kızıldeniz'de petrol tankerlerini hedef almaya devam ediyor. Son saldırıda, İngiltere'ye ait bir petrol tankerinde küçük çaplı hasar meydana geldi.

Kızıldeniz'de Husiler İngiliz Petrol Tankerine Saldırdı

Yemen'deki İran destekli Husiler, Kızıldeniz'de ticari gemilere füze saldırılarına devam ediyor.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Husiler'in dün yerel saatle 17.49'da Kızıldeniz'deki iki petrol tankerine üç füze ateşlediğini açıkladı.

İngiliz Petrol Tankeri Hafif Hasar Aldı

CENTCOM'un açıklamasına göre, İngiliz petrol tankeri Andromeda Star, Husiler'in füzelerinden biri tarafından vuruldu. Tanker küçük çaplı hasar aldı, ancak yolculuğuna devam edebilecek durumda. Diğer hedef alınan petrol tankeri, Barbados bandıralı ve Liberya tarafından işletilen MAISHA, hasardan kurtuldu.

Husiler Füze Saldırılarını Doğruladı

Husiler, Kızıldeniz'deki petrol tankerlerine yönelik füze saldırılarından sorumlu olduklarını doğruladı. Bu saldırılar, bölgede ticari gemilere yönelik artan tehditlerin bir işareti olarak görülüyor. CENTCOM, bölgede güvenliği sağlamak ve olası saldırıları önlemek için gereken önlemleri alacağını belirtti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız