Yemen'in Aden kenti açıklarında, Marshall Adaları bandıralı ABD'ye ait bir yük gemisi, İran destekli Husiler tarafından düzenlenen füze saldırısına maruz kaldı. Saldırı sonrasında gemide yangın çıkarken, olay Kızıldeniz'de gerilimi artırdı.
İngiltere Deniz Ticareti Operasyonları (UKMTO) ve deniz güvenliği şirketi Ambrey'nin bildirdiğine göre, Aden'in 95 deniz mili güneydoğusunda seyreden ABD'ye ait yük gemisi, Husiler tarafından füzeyle vuruldu. Gemide çıkan yangına müdahale edildiği belirtilirken, geminin sefere devam edebilecek durumda olduğu ifade edildi.
Ambrey tarafından yapılan açıklamada, üç füzenin Husiler tarafından fırlatıldığı ve ikisinin denize ulaşamadığı, üçüncüsünün ise gemiye isabet ettiği bilgisi paylaşıldı. Yangının geminin ambar kısmında çıktığı belirtilirken, saldırı sonucu ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edildi. Ayrıca geminin İsrail ile herhangi bir bağlantısının olmadığı ve saldırının ABD'nin Yemen'e düzenlediği hava saldırılarına karşılık olarak gerçekleşmiş olabileceği öne sürüldü.
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, saldırıyı Husilerin gerçekleştirdiği doğrulanarak, geminin sahibinin ABD merkezli Eagle Bulk Shipping'e ait Gibraltar Eagle olduğu belirtildi. Bu olay, geçtiğimiz saatlerde ABD savaş gemisi USS Laboon'un hedef alındığı başka bir saldırıya denk gelirken, ABD ve İngiltere'nin Kızıldeniz'deki saldırılara karşılık olarak Husilere ait noktalara düzenlediği saldırılar devam ediyor.