Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Dünya | İsrail'de Yahudi sivilleri ve yerleşimcileri silahlanma fırtınası başladı

İsrail'de Yahudi sivilleri ve yerleşimcileri silahlanma fırtınası başladı

İsrailli aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sivilleri silahlandırma kampanyasında silah ruhsatı edinme prosedürlerini önemli ölçüde basitleştirdiklerini açıkladı.

İsrailli aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sivilleri silahlandırma kampanyasında silah ruhsatı edinme prosedürlerini önemli ölçüde basitleştirdiklerini açıkladı.

İsrail'de Yahudi sivilleri ve yerleşimcileri silahlanma fırtınası başladı

Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonu, İsrail'i alarma geçirdi. İsrail, Gazze'ye düzenlediği bombardımanlarla Filistinlilere ağır kayıplar verdi. Bu durum, İsrail'de aşırı sağcı kesimleri harekete geçirdi.

İsrail'in Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Yahudi sivilleri ve yerleşimcileri silahlandırma kampanyası başlattı. Ben-Gvir, silah ve silah ruhsatı edinme prosedürlerini büyük ölçüde kolaylaştırdı.

Ben-Gvir, Yahudi yerleşimcilere seslenerek, "Bir an bile durmayın" dedi. Ben-Gvir, "Yüzlerce yedek sınıf açıldı ve çok daha fazlası da yolda. İsrail'i silahlandırmak: Bu hepimizin güvenliği için!" ifadelerini kullandı.

israil-deki-ulusal-guvenlik-bakani-ben-gvir-16508668_3427_m

İsrail'de silahlanma fırtınası

Ben-Gvir'in çağrısı, İsrail'de büyük yankı uyandırdı. İsrail'deki Ateşli Silahlar Şube Müdürlüğü'ne yüz binlerce kişisel silah ruhsatı başvurusu geldi.

Ben-Gvir, silah ve silah ruhsatı edinme prosedürlerini büyük ölçüde kolaylaştırdı. Buna göre, silah ruhsatı almak için gerekli olan yaş sınırı 18'e düşürüldü. Ayrıca, silah ruhsatı alma sınavı kolaylaştırıldı ve bekleme süreleri kısaltıldı.

israil-deki-ulusal-guvenlik-bakani-ben-gvir-16508668_5414_m (1)

İsrail polisi de harekete geçti

İsrail polisi de, Yahudi yerleşimcileri silahlandırmak için harekete geçti. Polis, işgal altındaki Batı Şeria'daki yerleşim yerlerinde yüzlerce yeni silah eğitimi sınıfı açtı.

Ben-Gvir, İsrail'in silahlandırılması çağrısını, Filistinlilere karşı bir tehdit olarak yorumlandı. Filistinliler, İsrail'in bu adımının, bölgedeki tansiyonu daha da artıracağını ifade etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız