Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Dünya | Husiler Kızıldeniz’de ABD tankerini 2 füzeyle hedef aldı

Husiler Kızıldeniz’de ABD tankerini 2 füzeyle hedef aldı

Yemen'deki İran destekli Husiler, Kızıldeniz'de seyreden bir ABD tankeri gemisini 2 füze ile hedef aldı.

Yemen'deki İran destekli Husiler, Kızıldeniz'de seyreden bir ABD tankeri gemisini 2 füze ile hedef aldı.

Husiler Kızıldeniz’de ABD tankerini 2 füzeyle hedef aldı

Yemen'deki İran destekli Husiler, Kızıldeniz'de seyreden bir ABD tankeri gemisini 2 füze ile hedef aldı. Füzeler gemiye yakın bir noktaya düştü, ancak herhangi bir hasar meydana gelmedi. ABD Başkanı Joe Biden, Husilerin saldırılarına karşın Husileri durduramadıklarını belirtti ve saldırılara devam edeceklerini ifade etti.

Husilerin ticari gemilere yönelik üçüncü saldırısı olan bu olay, Kızıldeniz'deki gerilimi artırdı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Husilerin gemiye 2 füze fırlattığını duyurdu. ABD güçleri, Husilere ait 2 gemisavar füzesini vurarak imha etti. Biden, gazetecilere yaptığı açıklamada, Husilere yönelik saldırıların devam edeceğini ifade etti. Husiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşılık olarak Kızıldeniz'deki ticari gemilere saldırılar düzenlemişti.

ABD'nin Husilere karşı mücadelesi devam ediyor. Biden yönetimi, Husileri terör örgütü olarak ilan ettiğini açıklamıştı. Husilerin saldırıları, bölgesel güvenlik endişelerine neden oluyor ve uluslararası ticaret yollarındaki güvenliği tehdit ediyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız