Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Dünya | Hollandalı Kadın Ötanazi ile Hayatına Son Vermeye Karar Verdi

Hollandalı Kadın Ötanazi ile Hayatına Son Vermeye Karar Verdi

Hollanda'da 34 yaşındaki Jolanda Fun, doğum gününde ötanazi ile hayatına son vereceğini açıkladı. Fiziksel olarak sağlıklı olmasına rağmen, uzun süredir süregelen psikiyatrik sorunlar ve depresyon nedeniyle bu kararı aldığını belirtti.

Hollanda'da 34 yaşındaki Jolanda Fun, doğum gününde ötanazi ile hayatına son vereceğini açıkladı. Fiziksel olarak sağlıklı olmasına rağmen, uzun süredir süregelen psikiyatrik sorunlar ve depresyon nedeniyle bu kararı aldığını belirtti.

Hollandalı Kadın Ötanazi ile Hayatına Son Vermeye Karar Verdi

Fiziksel olarak sağlıklı olduğu belirtilen 34 yaşındaki Hollandalı Jolanda Fun, doğum gününde ötanazi yoluyla hayatına son vermeye karar verdi. Kendi cenazesi için şimdiden davetiyeler hazırladığını belirten Fun, ötanazi uygulaması için Hollanda'da son kişi olmayı umduğunu söyledi.

Ailesi, arkadaşları ve küçük bir köpeği olmasına rağmen, hayatın kendisi için sürekli acı verici olduğunu dile getirdi. Jolanda Fun, yeme bozukluğu, tekrarlayan depresyon ve öğrenme güçlüğünden muzdarip olduğunu belirtti. Yıllar boyunca birçok kez terapi almasına rağmen, Facebook'ta kendisiyle ötanazi yolculuğuna çıkacak bir psikiyatrist arayışına girmişti.

'Kendi koşullarıyla ölme onuru'

Hollanda, yardım destekli ölüm uygulamasını yasallaştıran üç Avrupa ülkesinden biridir. Hak grupları, bu uygulamanın sakatlayıcı veya ölümcül hastalığı olan insanlara "kendi koşullarıyla ölme onuru" verdiğini savunuyor. Veriler, 2023'te Hollanda'da 9 bin 68 kişinin doktor destekli intihar yoluyla kendi hayatlarına son verdiğini gösteriyor.

Artan Ötanazi Vakaları:

2005 ile 2023 arasında bildirilen vaka sayısı dört katına çıktı. Bununla birlikte, Hollanda'da yaşayan 28 yaşındaki depresyon hastası Zoraya ter Beek de ötanazi başvurusunda bulunduğunu açıklamıştı. Psikiyatrik gerekçelerle ötanazi talebinde bulunan her 10 kişiden yalnızca birinin talebi kabul ediliyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız