Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Dünya | Hindistan'ın Nikobar Adaları Planı: İzole Kabile İçin 'Ölüm Cezası' Olarak Nitelendirildi

Hindistan'ın Nikobar Adaları Planı: İzole Kabile İçin 'Ölüm Cezası' Olarak Nitelendirildi

Hindistan'ın Büyük Nikobar Adası'ndaki 9 milyar dolarlık liman, havaalanı ve askeri üs projesinin, izole Shompen halkı için soykırıma neden olabileceği konusunda akademisyenler tarafından ciddi uyarılar yapıldı.

Hindistan'ın Büyük Nikobar Adası'ndaki 9 milyar dolarlık liman, havaalanı ve askeri üs projesinin, izole Shompen halkı için soykırıma neden olabileceği konusunda akademisyenler tarafından ciddi uyarılar yapıldı.

Hindistan'ın Nikobar Adaları Planı: İzole Kabile İçin 'Ölüm Cezası' Olarak Nitelendirildi

Hindistan'ın Büyük Nikobar Adası'ndaki 9 milyar dolarlık liman, havaalanı ve askeri üs projesinin, izole Shompen halkı için "soykırıma" neden olabileceği konusunda akademisyenler tarafından ciddi uyarılar yapıldı.

8 bin nüfuslu Hint Okyanusu adasını "Hindistan'ın Hong Kong'u" olarak adlandırılacak bir yere dönüştürmeyi planlayan proje, uluslararası bir nakliye terminali, havaalanı, enerji santrali ve askeri üs inşaatını içeriyor.

13 ülkeden 39 bilim insanı, Hindistan Cumhurbaşkanı Droupadi Murmu'ya yayınladıkları açık mektupta, proje devam ederse Shompen halkı için "ölüm cezası" olacağı uyarısında bulundu. Akademisyenler, halkın varoluşlarını yağmur ormanlarına dayandırdıklarını ve dış dünyayla çok az temasları olduğunu belirtti. Bu nedenle, yabancılarla temas etmeleri durumunda hastalıktan ölebileceklerini düşündüklerini ifade etti. Hükümetin planlarında, adada yaşayan Shompen ve Nikobar halkına ne olacağına dair sorulara yanıt olarak yerli halkın "gerekirse" başka yere yerleştirilebileceği söylendi.

Projeye karşı 70 eski hükümet yetkilisi ve büyükelçi, mektup yazarak projenin "bu adanın benzersiz ekolojisini ve savunmasız kabile gruplarının yaşam alanlarını neredeyse yok edeceğini" belirtti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız