Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Dünya | Hindistan’da Stajyer Doktor Cins*l Saldırının Ardından Öldürüldü Sokaklar Karıştı

Hindistan’da Stajyer Doktor Cins*l Saldırının Ardından Öldürüldü Sokaklar Karıştı

Hindistan'da bir devlet hastanesinde stajyer bir doktora yönelik c*nsel saldırı ve ardından öldürülmesi büyük bir protesto dalgasına yol açtı. Binlerce kişi sokaklara döküldü, hastane yağmalandı ve polisle çatışmalar yaşandı.

Hindistan'da bir devlet hastanesinde stajyer bir doktora yönelik c*nsel saldırı ve ardından öldürülmesi büyük bir protesto dalgasına yol açtı. Binlerce kişi sokaklara döküldü, hastane yağmalandı ve polisle çatışmalar yaşandı.

Hindistan’da Stajyer Doktor Cins*l Saldırının Ardından Öldürüldü Sokaklar Karıştı

Hindistan'ın Batı Bengal eyaletindeki bir devlet hastanesinde yaşanan korkunç olay, ülke genelinde büyük tepkilere yol açtı.

36 saatlik mesainin ardından dinlenme alanı bulunmayan stajyer doktor, seminer odasında uyurken cinsel saldırıya uğradı ve sonrasında öldürüldü. Bu olay, ülkenin dört bir yanındaki insanları sokağa döktü.

Kalküta'da Büyük Protesto Gösterisi

Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar sonucunda, Batı Bengal genelinde geniş çaplı protestolar düzenlendi. Kalküta'da düzenlenen gösteride, ellerinde mum ışıkları ve meşalelerle yürüyen binlerce kişi, "Adalet istiyoruz" sloganları attı. Göstericiler, olayı kınayarak, adalet talep etti.

Hastane Yağmalandı ve Polisle Çatışmalar Yaşandı

Göstericilerden bazıları, RG Kar Hastanesi'ne girerek acil servisi yağmaladı ve polisle çatışmaya girdi. Çıkan olaylarda polis araçları hasar gördü ve öfkeli kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanıldı. Gösteriler, başkent Yeni Delhi'nin yanı sıra Haydarabad, Mumbai ve Pune'de de küçük çaplı protestolara neden oldu.

Olayın ardından, 31 yaşındaki doktor, meslektaşları tarafından yarı çıplak ve ağır yaralı olarak bulunmuştu. Bir hastane çalışanı olayla ilgili tutuklanmış, saldırının örtbas edildiği ve ihmal edildiği yönündeki suçlamalar artmıştı. Bu sebeple, dava yerel polisten Federal Merkezi Soruşturma Bürosu'na devredildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız