Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Dünya | Güney Afrika'da Hortum Felaketi: 22 Kişi Hayatını Kaybetti

Güney Afrika'da Hortum Felaketi: 22 Kişi Hayatını Kaybetti

Güney Afrika'nın kıyı eyaletlerinde meydana gelen hortum felaketi büyük yıkıma neden oldu. KwaZulu-Natal ve Eastern Cape'de 22 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda ev ve altyapı hasar gördü.

Güney Afrika'nın kıyı eyaletlerinde meydana gelen hortum felaketi büyük yıkıma neden oldu. KwaZulu-Natal ve Eastern Cape'de 22 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda ev ve altyapı hasar gördü.

Güney Afrika'da Hortum Felaketi: 22 Kişi Hayatını Kaybetti

Güney Afrika’nın KwaZulu-Natal ve Eastern Cape eyaletlerinde hafta sonundan itibaren etkili olan hortum felaketi, bölgede yaşamı durma noktasına getirdi. KwaZulu-Natal eyaletinde, özellikle Durban şehrinin kuzeyinde yer alan Tongaat kasabasında çok sayıda ev yıkıldı ve büyük hasar meydana geldi.

Elektrik direkleri ve ağaçlar fırtınanın şiddetiyle devrilirken, bölgede adeta savaş alanını andıran görüntüler oluştu. Yollarda da su baskınları meydana gelerek ulaşımı olumsuz etkiledi. KwaZulu-Natal Eyalet Başbakanı Nomusa Dube-Ncube, Durban ve çevresinde fırtına nedeniyle 11 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Şiddetli rüzgar ve yağışlar, altyapıda ciddi zararlara yol açarken, bölge halkı büyük mağduriyet yaşadı.

Eastern Cape Eyaleti de Hortumdan Nasibini Aldı

Eastern Cape eyaletindeki Nelson Mandela Büyükşehir Belediyesi ise hortumun ardından meydana gelen sel ile mücadele ediyor. Bu bölgede de 2 binden fazla kişi evlerinden tahliye edilmek zorunda kaldı. Belediye yetkilileri, sel felaketinde 11 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Eyaletteki altyapı ve evler, hortum ve selin etkisiyle büyük zarar gördü.

Yaşanan bu felaketin ardından yerel yönetimler ve kurtarma ekipleri, acil durum planlarını devreye sokarak afetzedelere yardım ulaştırmaya çalışıyor. Bölgedeki yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları ve güvenli bölgelerde kalmaları konusunda uyardı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız