Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Dünya | Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları Barış Görüşmeleri İçin Bir Araya Geliyor

Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları Barış Görüşmeleri İçin Bir Araya Geliyor

Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Kazakistan'ın Almatı şehrinde barış görüşmeleri için bir araya gelecek.

Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Kazakistan'ın Almatı şehrinde barış görüşmeleri için bir araya gelecek.

Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları Barış Görüşmeleri İçin Bir Araya Geliyor

Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları, barış anlaşması müzakereleri kapsamında bir araya gelecek. İki ülke arasındaki görüşmelerin 10 Mayıs'ta Kazakistan'ın Almatı şehrinde yapılması bekleniyor.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Daha önce varılan mutabakata uygun olarak Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan arasında 10 Mayıs 2024'te Almatı'da görüşmeler yapılacak." dedi.

'Kazakistan bu konuda iyi niyet misyonunu üstlenmeye hazır'

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, 1 Mayıs'ta Azerbaycan ile Ermenistan arasında barış anlaşması hazırlıklarıyla ilgili dışişleri bakanlarının müzakerelerinin Kazakistan'da yapılacağını duyurmuştu. Bu duyuru, tarafların barış sürecine yaklaşımında önemli bir ilerleme olarak değerlendiriliyor. Tokayev, Erivan'a 15 Nisan'daki resmi ziyareti sırasında, Ermenistan ile Azerbaycan arasında barış anlaşması yapılmasını desteklediklerini ve Kazakistan’ın bu konuda iyi niyet misyonunu üstlenmeye hazır olduğunu belirtmişti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız