Burdur Valiliği, şehri daha yeşil ve yaşanabilir hale getirmek amacıyla yeni bir ağaçlandırma projesine imza attı. Yapılan törenle Valilik 100’üncü Yıl Hatıra Ormanı'na bin adet ladin fidanı dikildi. Vali Türker Öksüz, törende yaptığı açıklamada, "Amacımız daha yeşil ve daha yaşanabilir bir Burdur oluşturmak" dedi.
Yeni cezaevi yakınlarındaki 5 dönümlük araziye dikilen bin adet ladin ağacından oluşan hatıra ormanı, Vali Türker Öksüz ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşen törenle hayata geçirildi. Törende konuşan Vali Öksüz, çevreyi koruma, erozyon kontrolü sağlama ve yeşil miktarını artırma hedefleri doğrultusunda bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

2023 yılında 22 bin fidan dikildi
Vali Öksüz, "2023 yılında şehrimizde toplamda 22 bin civarında fidanı toprakla buluşturduk. Bu yıl içinde düzenlediğimiz Milli Ağaçlandırma ve Seferberlik Günü'nde 16 bin fidan dikilmişti. Bugün burada bin adet fidan daha dikimini gerçekleştirdik. Ülkemiz ve şehrimiz adına daha yeşil bir çevre oluşturmak için ağaç dikme faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bu çerçevede üniversitemizle iş birliği yaparak bu çalışmalarımızı genişletmeyi planlıyoruz. Dikilen ağaçların bir an önce büyüyerek Burdur'u yeşil bir alan haline getirmesini temenni ediyorum" dedi.