Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Asayiş | Yunanistan'da Yangın Felaketi: 65 Yaşında Kadının Yanmış Ces*di Bulundu

Yunanistan'da Yangın Felaketi: 65 Yaşında Kadının Yanmış Ces*di Bulundu

Yunanistan'da Vrilisia'da bir iş yerinde bulunan yanmış cesedin, yangın sırasında kaybolan 65 yaşındaki bir kadına ait olduğu bildirildi. Ülke genelinde yangınlar nedeniyle tahliyeler ve uluslararası destek çalışmaları sürüyor.

Yunanistan'da Vrilisia'da bir iş yerinde bulunan yanmış cesedin, yangın sırasında kaybolan 65 yaşındaki bir kadına ait olduğu bildirildi. Ülke genelinde yangınlar nedeniyle tahliyeler ve uluslararası destek çalışmaları sürüyor.

Yunanistan'da Yangın Felaketi: 65 Yaşında Kadının Yanmış Ces*di Bulundu

Yunan basınında çıkan haberlere göre, Vrilisia'da bir iş yerinde yapılan aramada yanmış bir ceset bulundu. Yetkililer, cesedin yangın sırasında kaybolan ve kendisinden haber alınamayan yaklaşık 65 yaşında bir kadına ait olduğunu belirtti.

Yunanistan'da yangınlar nedeniyle üç hastane ve bazı manastırların tahliye edildiği bildirildi. Yetkililer, şu ana kadar 100 bin dönümden fazla alanın yandığını duyurdu. 702 itfaiyeci ve 199 aracın, Penteli Dağı ve Maraton Gölü bölgelerindeki birçok aktif yangın noktasına müdahale ettiği aktarıldı.

Polis 200'den fazla kişiyi tahliye ettiğini belirtti

Pazar gününden itibaren 5 itfaiye eri yaralandı; bunlardan ikisinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Yunanistan İtfaiye Teşkilatı Sözcüsü Vasilyos Vathrakoyannis, ekiplerin zor şartlar altında çalıştığını ifade ederek vatandaşların tahliye kararlarına uymalarını istedi. Tahliye emirlerine uymayı reddedenlerin evlerinde mahsur kaldığı ve itfaiye ekiplerinin kurtarma operasyonları sırasında hayatlarını tehlikeye attığı vurgulandı. Vathrakoyannis, polis ve itfaiye ekiplerinin yaşlı ve uyarıları dikkate almayan 200'den fazla kişiyi tahliye ettiğini belirtti.

Uluslararası ve Türkiye'den Yardım Geldi

Yangın söndürme çalışmalarına Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması çerçevesinde Fransa'dan bir helikopter, 28 itfaiye aracıyla ve 200 itfaiyeci, İtalya'dan iki uçak ve Çekya'dan 75 itfaiyeci ve 25 aracın Yunanistan'a gönderileceği bildirildi. Türkiye de yangınla mücadele eden Yunanistan'a destek olmak amacıyla iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopter göndermek için çalışmaları başlattığını duyurdu.

Meteoroloji uzmanları ve hükümet yetkilileri, perşembe gününe kadar hava koşulları nedeniyle vatandaşları artan orman yangınları konusunda uyarmış, İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias ülkenin yarısının "kırmızı alarm" altında olacağını belirtmişti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız