Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Asayiş | Tac*zci müdür yardımcısı ataması kadınları ayağa kaldırdı

Tac*zci müdür yardımcısı ataması kadınları ayağa kaldırdı

9 Haziran'da ortaya çıkarttığımız Muratpaşa Anadolu Lisesi’nde yaşanan tac*z skandalı sonrası öğrencisini tac*z eden müdür yardımcısı Ahmet Y. açığa alınmıştı.

9 Haziran'da ortaya çıkarttığımız Muratpaşa Anadolu Lisesi’nde yaşanan tac*z skandalı sonrası öğrencisini tac*z eden müdür yardımcısı Ahmet Y. açığa alınmıştı.

Tac*zci müdür yardımcısı ataması kadınları ayağa kaldırdı

Son edinilen bilgiye göre ise açığa alınan Ahmet Y. Gündoğmuş Halk Eğitim Merkezi’ne atanmıştı. Soruşturma sonuçlanmadan yapılan atamaya karşı eylem yapan Antalya Kadın Platformu, “Faili değil çocuğu koru” mesajı verdi.

9 Haziran tarihli sayımızda ‘Eğitimci ist*smarı’ başlığı ile gündeme taşıdığımız haber sonrası öğrencisini sistematik olarak tac*z eden Ahmet Y., siyasi partilerin ve sendikaların eylemleri sonrası açığa alınmıştı. Açığa alınan Ahmet Y.’nin soruşturma tamamlanmadan Gündoğmuş Halk Eğitim Merkezi’ne atanması ile ilgili 14 Ağustos’ta yaptığımız ‘Tac*z Yine Cezasız’ başlıklı haberimiz sonrası konuya ilişkin eylem yapan Antalya Kadın Platformu üyeleri, ‘Tac*zi aklama suça ortak olma mesajı’ verdi.

“GEREK ADALETİ SAVUNUYORUZ”

Antalya Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Kadriye Tuğcu, “İlimizde yaşanan Muratpaşa Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisine karşı c*nsel ist*smarda bulunan müdür yardımcısının 1 ay boyunca görevden alınmadığını hepimiz biliyoruz. İst*smara sessiz kalmayacağız diyerek verilen mücadele sonucu ist*smarcı müdür yardımcısı açığa alınmıştı. Gelinen noktada görüyoruz ki ist*smarı aklamaya çalışanlar bu süreçte boş durmamış ist*smarcı müdür yardımcısını Gündoğmuş Halk Eğitim merkezinde öğretmen olarak göreve başlamasını sağlamıştır. Biz kadınlar soruyoruz Antalya İl Milli Eğitim müdürü nerede? Hangi gerekçe ile ist*smarcı müdür yardımcısının göreve iadesi yapılmıştır?  İst*smarcı “Bizim mahalleden” olunca ist*smara sessiz kalma anlayışı; Ensar Vakfı’ında yaşanan ist*smar olayı ile ilgili “ Bir kereden bir şey olmaz” diyenlerle aynı noktada bulunmaktır. Hiçbir ist*smarcının yaptığı yanına kar kalmayacak. Mücadele ederek kadınlar ve çocuklar için özgür, eşit ve güvenli bir yaşamı birlikte kuracağız. Biz kadınlar ve Lgbti+ lar olarak hiçbir tac*zciye, ist*smarcıya sessiz kalmayacağız. Erkek adalete karşı gerçek adaleti savunmaya devam edeceğiz. Her yerde “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” diyen kadınların direngenliğini ve kararlılığını göreceksiniz. Çünkü biliyoruz ki erkek egemen sisteme karşı kadınlar birlikte güçlü” dedi.

DSC_0892-1

“İST*SMARI AKLAMA”

Kadriye Tuğcu, “2016 yılında Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER’e bağlı ev ve yurtlarda 45 çocuğun c*nsel ist*smara uğraması gerçeği ile sarsıldık. Açılan davada hakkında soruşturma başlatılan üç yöneticiden biri olan Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun çocukları ist*smar eden ve 508 yıl 3 ay ceza alan Muharrem Büyüktürk ile yurtta birlikte fotoğraf çekildiği ortaya çıkmıştı. Bu dava kapsamında Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘Ensar ve KAİMDER’e ait yurtlara dair’ cevabında, ‘İlimizde KAİMDER ya da Ensar Vakfı’na bağlı ev ya da yurt bulunmamaktadır’ yanıtını verdiği ve savcılığa yalan beyanda bulunduğu ortaya çıkmıştı. 2019 yılında ise Asım Sultanoğlu ve iki idareciye soruşturma izni verilmişti. Ancak aradan geçen zamanda ise hala soruşturma ile ilgili bir ilerleme sağlanamamıştır. Böylesi bir c*nsel ist*smar davasında adı geçen Asım Sultanoğlu’nun Bursa ve Kahramanmaraş illerinde İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmasına dair çıkan haberler sonucu kamuoyundan gelen tepkiler sonuç vermiş ve bu atamalar iptal edilmiştir. Soruyoruz ist*smar suçlusu vakıf ve cemaatleri savunan ve görevde ağır ihmali bulunan Asım Sultanoğlu’nu hangi gerekçe ile Urfa İl milli Eğitim Müdürlüğüne ataması yapılmıştır. Bu düpedüz ist*smarı aklama ve cezasızlık politikalarının bir ürünüdür” diyerek açıklamasını tamamladı.

1-649

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız